Segítség. Hogy vágjam körbe a mézeskalács formát?
Nagyon sürgős!! Már elkezdtem az egészet. Tegnap kivagdostam papírból a formákat, nem kis munka volt...
Most látnék neki, de úgy ragad a tészta, hogy a forma nem egészen úgy néz ki, ahogy kéne :(((((
van formám, csak szeretnék szarvas és angyal mintásat is és olyanom nincs :$
és nem tudod hogy miért sikerült úgy, hogy ha kettétöröm a sült sütit, akkor miért morzsálódik annyira? :((
Múltkor olyan jól sikerült, ez meg...
a múltkori "próba":
30 dkg liszt; 6 ek. cukor; fél mézeskalácsfűszer; 10 dkg margarin; 1 ek. szódabikarbóna; 2 tojás; és nem tudom mennyi méz :)
hagytam éjszaka a hidegben pihenni.
Ez tökéletes lett múltkor, egyből el is fogyott..
Tegnap nekiálltam, megint pihent. kb. 3-szor ennyit akartam, de persze ilyenkor nem jön össze :-/
Amikor nyújtanám ki a tésztát, akkor is össze-vissza potyog :((((((
Ha ragad, az a méz miatt van, normális dolog.
Ha törik, az már nem annyira? Szerintem ennyi liszthez sok a folyadék, biztos tettél még hozzá lisztet a gyúrás közben, ugye? Valószínűleg úgy már sok lett.
Hogy törik sülés után, az a szintén lehet a sok liszttől, vagy attól, hogy sokáig sütötted, vagy magas hőmérsékleten. Nagyon hamar megsülnek, akkor már jó, ha az alja megsül, ezt látod. Ha túlsütöd, törik, és kiszárad.
Az én receptem 1 kg liszthez ír 2 tojást, és 1 evőkanál vajat. Mondjuk az enyémben ennyi liszthez van 2,5 dl tej is, de akkor is sok ami a tiédben van.
Ha nagyon törik, én olvasztott vajat próbálnék hozzá adni, mert ha a liszttől lett kemény, akkor az puhítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!