Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Olyan receptek, ételek érdekel...

Olyan receptek, ételek érdekelnek, amelyek lehetőleg semennyi krumplit, kenyeret, tésztát, rizset tartalmaznak. Tudnátok ilyent írni, javasolni nekem?

Figyelt kérdés
Egy fajta diétához kellene, de sajnos nagyon nehéz úgy étkezni, hogy ezeket ne tartalmazza az étrend.

2012. márc. 26. 22:28
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A tojás is elég kerülendő. Nem tilos, de kerülendő.

Kenyér nélkül a legtöbből elég sok kell..

Egy speciális dabetikus diétáról van szó. Ha már ennyit segítettetek, bár tudjátok, mire való! :)

Köszi! Remélem, valamit ki tudunk "hámozni" belőle. :)

Azért még ha valakinek valami van a tarsolyában, ne tartsa ott!

2012. márc. 28. 07:51
 12/16 anonim ***** válasza:

Az alapmegoldás a nagyon sok zöldségféle, ezzel jól tudsz lakni, mert az azért fontos.

Lehet lecsót enni, az finom is meg laktat is, ebbe bele tudsz sütni másféle zöldségeket is, nemcsak a hagyományos variációt.

A párolt illetve sült (lehetöleg sovány) húsok is fogyaszthatók keményitö nélkül is, a sajtok szintén.

Meddig tart a diéta? Milyen diétáról van szó pontosan?

2012. márc. 28. 08:11
 13/16 A kérdező kommentje:
Egy speciális, cukorbetegség elleni kezelés része a diéta. Alternatív gyógymódról beszélek. Olyan cukorbetegségre, ahol magas a vércukorszint, de még nem inzulinfüggő az egyén. Három hónapig kéne intenzíven ilyen diétán élni, csak elég nehéz betartani úgy, hogy a pénztárcádat se kelljen kifordítsd, tápláló is legyen, és be is tartsd. Ebédkor még oké, de reggel-este ugye, mikor az ember legtöbbször ken valamilyen kenyeret, és kész, akkor nehezebb.
2012. márc. 29. 09:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek mind beleférnek ebbe a diétába:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. márc. 29. 12:41
 15/16 anonim ***** válasza:

ma 12:41-es: MINDEN receptben, amit belinkeltél van vagy keményitö vagy liszt - tehát egyik sem felel meg a kérdezönek, kivéve, ha megpróbálja kihagyni belöle ezeket.

A kérdezönek: reggelire meg vacsorára is egyél vagy fött ételeket, vagy salátákat, akkor nem kell kenyeret enni. Csak eléggé furcsa lesz amig megszokod.

2012. márc. 29. 12:48
 16/16 anonim ***** válasza:
Valóban van egy minimális mennyiség mindegyikben. Ellenben azért linkeltem be, mert a kérdező leírta, milyen diétáról van szó. Ezeket az ételeket én beillesztettem az étrendünkbe (többek között), tehát ezek mellett sikerült azt a diétát tartani, amit a kérdező is szeretne, és már lassan 2 éve, hogy tudjuk tartani, és nem kellett inzulinra váltania a férjemnek. Emellett (nekünk legalábbis, a dietetikus tanácsára, nem is arról szólt a diéta, hogy teljes egészében hagyjuk ki a keményítőt, szénhidrátokat, sőt, nem is szabad, mert akkor hipoglikémia lép fel, ami legalább olyan veszélyes. Szóval, a mértékre kell figyelni.
2012. márc. 30. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!