Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ugye meg lehet enni? Elég a...

Ugye meg lehet enni? Elég a kézmosás?

Figyelt kérdés
A tojáson ugye gondolom akaratlanul is marad, előfordul bélsár, amihez hozzáér az ember amikor feltöri a tojást. Ugye ez után elég egy alapos kézmosás? És gondolom a tojást is megehetem, mivel nem a héját eszem. Bocs, ha hülye kérdés, de érdekel.
2012. márc. 19. 21:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%
Mielőtt a hűtőbe teszem, én megmosom a tojást. Gondolom anyukád is.
2012. márc. 19. 21:09
 2/15 A kérdező kommentje:
Igazából ezt én vettem, és nagyon éhes voltam, úgyhogy csináltam belőle rántottát, de nem mostam meg előtte. Így lehet bajom? Mivel a héját nem eszem, így eszembe se jutott,de ezek szerint hülye voltam.
2012. márc. 19. 21:16
 3/15 A kérdező kommentje:
nem az egészből, hanem néhány darabból csináltam természetesen, és nem a héját nem eszem, hanem, nem a héját eszem, hogy értelmesebb legyen.
2012. márc. 19. 21:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én sose mosom, és nincs tőle semmi bajom. Neked se lesz.
2012. márc. 19. 21:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Dehogyis.

A tojás, amit a boltban veszel, tiszta. Már úgy kb.

Ha a ti tyúkotok tojta, akkor meg látod, ha tixaros.

A szemre tisztát nem is szabad megmosni(ezen ki fognak akadni, de doktornő mondta afelügyelettől) mert a héjon a bacik, mintegy "leragasztva" vannak. Ha nem áztatod fel, nem bántanak. Ha leöblíted a tojást, akkor csak épp annyira oldod fel, hoyg bele tudjanak folyni. Szóval: tiszta tojásnál ahelyes: nem megmosni, piszkost viszont jó alaposan lesíkálni+öblíteni. De akkor hamar használni, mert a mosással lemosod a védőréteget, ami a befelé jutástól óvja abacik ellen a tojást. ezért nem helyes hűtőbetétel előtt lemosni sem.Kivéve, ha muszáj.

Kezet illik kaja előtt mosni, de nem halsz meg, ha kimaradt.

2012. márc. 19. 21:23
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha bármi lenne benne, az elpusztult sütés közben, szóval: a friss rántotta mindig steril!!!

100°C 5 percig nem sok minden bír ki, ami igen, olyan nincs a tojáson.

2012. márc. 19. 21:25
 7/15 anonim ***** válasza:
60%
úgy nembírom ezt a tisztaságmániát.
2012. márc. 19. 22:01
 8/15 anonim ***** válasza:
69%

úgy nembírom ezt a tisztaságmániát.

De mennyire pártollak!! Én sem bírom!!

Mindent összehippóz , 'szt nem tudja, mitől ekcémás!!!!

Annyi kell! Ez a válasz, kedves kérdező!!

Nekem mindig ezt mondták a szüleim, nagyanyám. 93 évig élt, sarlózott még az udvaron, megsütött 100 palacsintát, mielőtt meghalt, két héttel azelőtt.

2012. márc. 19. 22:04
 9/15 doboszoli ***** válasza:

A 21:23-as (77%) véleményét osztom.

Természetesen ez csak a tyúktojásra igaz, a víziszárnyasok tojásának fogyasztására más "szabályok" érvényesek.

2012. márc. 20. 05:25
 10/15 anonim ***** válasza:
Sajnos a magyar tyúkok nagy része szalmonellás. Én fertőződtem már meg tojástól.:-(( Hát, nem kívánom senkinek. Pedig tojás meg volt mosva, de ezek szerint ez kevés volt. Akkor most mossuk vagy ne mossuk???
2012. márc. 21. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!