Mit esznek, akik havi kb 20 -30ezerből meg tudják oldani az étkezést? Szóval, hogy lehet megoldani, hogy nagyon olcsón jókat együnk?
2-es háziasszonynak gratulálok.
Biztos nagy tapasztalata van, de ehhez azért idő is kell.
Igen, a többől, gazdaságosabban lehet főzni, jobban lehet spórolni.
A nyári zöldség olcsóbb, mint a mirelit, meg a fóliás primőr, és sokkal jobb is.
Köszönöm a válaszokat!
Nekünk sajnos a kamránk nagyon kicsi, hűtőládánk nincs, tehát nem nagyon tudunk bespajzolni az olcsóbb dolgokból.
Úgy csináljuk, hogy elő van írva a heti étrend(csak az ebédek) és naponta, 2 naponta bevásárlunk, megvesszük a hozzávalókat.Szendvicset itthon készítünk.Ha marad az ebédből másnapra, azt is megesszük, nem dobjuk ki.Három naposat más nem nagyon merünk megenni.Azt nem tudom, hogy például levest, főzeléket is le lehet-e fagyasztani?Bármit meg tudok főzni, az a szerencse, de így is rengeteg pénz elmegy kajára,pedig mindenből igyekszünk akciósat venni.Talán olcsóbb lenne, ha nem naponta vásárolnék, hanem olcsóbb termékekből vennék egyszerre nagy mennyiséget és abból gazdálkodnánk, pl 10kg krumli, meg több zacskó tészta, mirelit zöldség és ezekből variálnék?
az biztos!
én még a három naposat is simán megeszem hűtőből.
Sőt a téli hidegben kint tartjuk a kenyeret, töltött káposztát nagy edényben -amikor fagy.
Most szerencsére már nem 20 ezerből kell megoldani az étkezést, de volt idő, amikor nekünk is nagyon meg kellett fogni a pénzt. Sajnos ennyiből csak szénhidrátdús étrendre telik, de ha nincs, akkor nincs.
Bár javult az anyagi helyzetünk, sokat befőzök a mai napig, dzsemek, ivólevek, savanyúságok, lecsó, amit csak tudok. A fagyasztót telepakolom nyáron, néhány hétig az is kitart. Felvágottat nem veszünk, inkább húst sütök le és hidegen felszeletelve tesszük a szendvicsbe.
Nekem egy szakácskönyv segített, amikor tényleg nagyon nehéz volt: Polcz Alaine főzzünk örömmel című remekműve. Nagyon sok jó és kifejezetten spórolós étel szerepel benne, tényleg változatossá tette az étrendünket.
Hát, ha az embernek kevés a pénze, akkor a jó kaja fogalma is átalakul. Aki pedig csak bresse-i csirkével, argentín marhával vagy svájci sajtokkal tud elképzelni egy jó ebédet, arra szomorú szegénység vár....
Az ember lejjebb kell, hogy adja az igényeit, bármekkora gourmand is.
Anyuék úgy csinálják, hogy sok ételt lefagyasztanak, amiből egyszerre kisütnek egy nagyobb mennyiséget. Még a szeletelt kenyér, kenyérfélék, sajtok meg leveszöldségek is vannak a fagyasztóban.
Joghurtot nagycsomagosat vesz mamámnak, anyu meg a Tuskós leértékeltet veszi magának. Sajtokat is (ha nem ilyan kilós gurigásat) akkor a leértékelt pultnál vesz. Krumpli,hagyma az mindig van otthon meg liszt és olaj...
Hát nagyjából ennyiből állt anyuéknál a kaja... :/ 30-at kap havonta.
Én ezt : [link]
Öten vagyunk, igaz a kicsi még mást eszik, de két hónap múlva ő is ugyanazt eszi mint mi. :) Ha egyedül élnék, nagyjából ezek a menük kijönnének havi 20-30 ezerre, vagy még kevesebbre, mert nem minden nap kellene főznöm, lenne annyi maradék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!