Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen étkezést ajánlotok?

Milyen étkezést ajánlotok?

Figyelt kérdés

Egészségesebben szeretnék élni és lemondani a sok édességről.Kitartással és akaraterővel nem lesz gond,de tippek kellenének hogyan tegyem.Milyen ételeket egyek,hogy mondjak nemet a csokiknak?x) És egyebek.És a mostani súlyom szeretném megtartani mert végre sikerült kicsit híznom már nem vagyok olyan girnyó...

15 éves vagyok,semmi egyéb megjegyzést nem kérek hogy ne ezzel foglalkozzak köszönöm:"D

2011. jún. 7. 15:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell leállnod a csoki evésével, mivel kis mértékben egészséges. Meg amúgy is ehetsz édességet, mint pl: diabetikus (ugyan olyan az íze, mint a cukros édességeknek, sőt még talán van olyan, kinek jobban is ízlik nem cukros létére). Vagy, ha valamilyen édesre vágy, akkor egy mézes kenyér természetesen nem fehér kenyérből.:) És nem nehéz egy adott súlyt megtartani, ha van akaraterőd. Egyél nyugodtan, ne stresszelj azon, hogy már ettem ma 3 kocka csokit, szóval már többet nem ehetek. Mozogj mellé (séta-kocogás, biciklizés, torna). Remélem, hogy tudtam segíteni?!:)
2011. jún. 7. 15:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha nasizni akarsz, akkor valóban nem kell kerülnöd teljesen a csokit, de rágcsálhatsz helyette sokszor répát, mogyorót, szotyit ( én a hántoltat szeretem ), aszalt gyümölcsöket, friss gyümölcsöket. Ezek legalább egészségesek is. Bár nagy mennyiségben ezek is hízlalnak.

Akkor pl. köretként ritkábban egyél sült krumplit, ehetsz helyette zöldköretet. Ebből annyit amennyit akarsz. A sima fehér rizst és fehér kenyeret felcserélheted barnára. Igaz, hogy drágábbak, de fajlagosan nem azok. Ugyanis a barna rizsből és barna kenyérből sokkal kevesebb elég egy evéskor. Barna kenyér vásárlásakor figyelj arra, hogy ne a színe alapján válaszd ki. Az kevés, hogy a színe barna. Sok helyen kakaóporral színezik, de ugyan olyan fehér kenyér. A valódi barna kenyeret arról ismered fel, hogy tömörebb. Ha megfogod, érződik is. Jó kemény. De csak fogásra kemény, evésnél nem olyan mintha száraz, kemény kenyeret ennél.

2011. jún. 7. 16:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, te nem akarsz fogyni, csak egészségesebben táplálkozni.

Valóban a csoki nem túl egészséges, de azért teljes mértékben sztem sem kellene róla lemondanod, inkább arra figyelj, hogy ez ne legyen egy rendszeres nasizás.

Az egészségesebb táplálkozás eléréséhez arra figyelj, hogy minden nap rendszeresen egyél, (lehetőleg ugyanabban az időben). Éterendedben szerepeljen ne csak a szénhidrát (kenyér, tészta, süti, csoki) de legyen benne a fehérje (növényi és állati eredetű is), és főleg sokféle zöldség-gyümölcs. Ezekből legyen több a nyers, de legyen benne hetente egy-két alkalommal főzve, párolva is.

Hogyan mondj nemet a csokinak? NE VEDD MEG!!

Helyette legyen otthon gyümi, vagy diabeteszes süti, amelyre ráfoghatod azt is, hogy az volt az uzsi!

2011. jún. 7. 16:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Csak annyi megjegyzést tennék, hogy szerintem a diabetikus édességek se túl egészségesek, csak cukor helyett édesítőszer van bennük. :S Most lehetne vitatkozni, hogy melyik a károsabb, szerintem néha egy kis normális csokitól semmi bajod nem lesz.

De inkább vegyél jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét, ebből néhány kocka is elég, mert intenzív és ez egészséges is.

2011. jún. 7. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!