Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a különbség a müsli és a...

Reegi kérdése:

Mi a különbség a müsli és a zabpehely, illetve az elkészítésük között?

Figyelt kérdés
2012. márc. 17. 16:13
 1/7 A kérdező kommentje:
Melyikből készíthetek zabkását ?
2012. márc. 17. 16:22
 2/7 anonim ***** válasza:
60%
az interneten biztos utána tudsz nézni, pl egy zabkása receptnél
2012. márc. 17. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

müsli/gabonapehely-cukros müzli, néha van benne szárított gyümölcs, diósdarabok (fittness vagy a cerbona pl) de ugyanúgy cukros

a zabpehely sima, natur semmilyen ízesítés nélkül-ebből készítik a kását, amit vízzel vagy tejjel kell felfőzni(ugynaúgy mitn a rizst, csak 5-6 perc) és ezt ízesíted többféleképpen-pl gyümölcs, darált mák, dió, kúkusz, méz, lekvár, joghurt, kefír tej stb

2012. márc. 17. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
legjobb szénhidrátdús, rostdús kaja, ha 10deka zabpelyhet összekeversz 2 reszelt almával. 1 kanál méz, +egy kis fahéj. nagyon baba. ne egyetek müzlit, zabpehely az ász!
2012. márc. 18. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

A müzli gabonákból (ezek általában pelyhesítve vannak benne), vagy ezek egyes részeiből (pl. korpa, búzacsíra, stb.), egyéb magvakból, aszalt gyümölcsökből álló keverék. Gyakori összetevője a zabpehely is. Egyáltalán nem biztos, hogy cukros, de a legtöbb kész keveréket általában édesítik valamivel. Tartalmazhat csokidarabokat is. Általában folyadékkal (tej, joghurt, gyümölcslé) összekeverve, főzés nélkül fogyasztják, de más felhasználási módok is vannak (pl. müzliszelet). Ha rendszeresen fogyasztod, rendesen meghízol, de csemegeként jó. Reggelire egyél inkább tojást.


A zabpehely a hántolt zab "szétlapítva". Zabkását ebből tudsz főzni tej és/vagy víz hozzáadásával. Ízesítheted is. Neten találsz recepteket. A zab a többi gabonafélével szemben egy viszonylag egészséges gabonaféle, mert nagy mennyiségben tartalmaz vízben oldható rostokat. Ezeknek sok jó tulajdonsága van, többek között megkötik a felesleges zsiradékokat is az emésztőrendszeredben. A zabkorpa rendszeres fogyasztása segít magas vérzsírértékek esetén.

A zabpehelyliszt kiváló és egészséges főzelék-sűrítő búzaliszt helyett.

2012. márc. 20. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Natúr, ízesítetlen zabpehelyből érdemes zabkását csinálni. Nagyon hamar meg van, tejbe beleöntöd, felforralod állandó kavarás mellett, míg magába nem szívja a tejet. Kb 5 perc az egész. Ez után ízesítheted bármivel, én pl kisfiamnak adom reggelire, a végén belereszelek almát, banánt, és rakok hozzá mézet,imádja! Egyébként sütikhez tök jó teljes kiőrlésű, fogyókúrás lisztet tudsz belőle csinálni: a száraz zabpehelyt olaj nélkül megpirítod serpenyőben, míg kissé barnás és illatos lesz, és ledarálod. Nagyon jó, és egészséges!
2012. márc. 21. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Szia!


Nekem a kovetkezo arany valt be: 6 (kisse pupozott, nem csapott!)evokanal zabpehelyhez 2,5 dl folyadek. Keszitheted tej es viz keverekevel is, 2 resz tejhez 1 resz vizzel.

Fozheto vagy mikroban is elkeszitheto: 3-4 perc alatt. de vigyazz, kozben kb.2x keverd meg, kulonben kifut! Csipet soval is izesitheted fozes elott.

16 honapos lanyom nagy kedvence egy kis evokanalnyi mezzel elkeverve es nehany szem afonyaval megszorva.

Finom tejszinnel, barmilyen gyumolccsel (sot whiskibe aztatott mazsolaval megszorva...) is :-)

Nagyon egeszseges, kulonosen jo hatassal van az emesztesre.


Jo etvagyat :-)

2012. márc. 24. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!