Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Cseresznye befőttet szeretnék...

Cseresznye befőttet szeretnék csinálni, de még sosem csináltam, hogy kell?

Figyelt kérdés
Nagyon egyszerű recepteket várok, és abban segítséget, hogy rakjam el, és hogy kell dunsztolni? Köszi előre is!
2009. jún. 9. 22:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb módja szerintem, ha jól megmosod a gyümölcsöt és közben leszeded a szárát. Kimagozni nem muszáj, de ha nem akarod magosan, akkor lehet azt is. Veszel bármelyik élelmiszerboltban v,. áruházban knorr befőtt tartósítót, ami tasakos, és a szirupot úgy készíted el, ahogy ott rá van írva. Beleteszed a gyümölcsöt és egyszer felforralod. Ha jól záró csavarzáras üvegekbe szeded ki, jól zárd le a tetejét. Fordítsd fel, hogy a teteje legyen alul, kb 15-20 másodpercig. Így már nem kell dunsztolni és a végleges helyére teheted.
2009. jún. 9. 22:59
 2/3 anonim ***** válasza:

szerintem nem érdemes vele bajlódni, mert mindig meglágyul.

inkább meggy befőttet rakj, vagy magozott meggyet.

A cseresznye jobb fagyasztva, vagy lekvárnak - málnával és ribizlivel.

2009. jún. 9. 23:18
 3/3 anonim válasza:
Ne hallgass a második emberkére. Te csak tedd azt amit az első irt. Ugy a legegyszerübb, mindent ir a hátulján, biztos nem lehet elrontani. Én mér cseresznye befőttet nem tettem, de már próbálkoztam savanyúsággal, ugyanilyen knorr..-vel és mindenki nagyon szerette. Még jobb lett, mint anyósom hagyományos savanyúséga. sok sikert
2009. jún. 11. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!