Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A süteményekben, krémekben a...

A süteményekben, krémekben a porcukor csakis kizárólag édesítés szerepet tölt be?

Figyelt kérdés
Például arra gondolok,hogy amikor a tojássárgáját elkeverjük porcukorral,ott csak édesítés miatt? Tehát akkor nyugodtan lehet helyettesíteni édesítőszerrel és nem lesz minőségbeli változása majd a süteménynek?
2012. márc. 9. 10:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a cukorral elkevert tojás habosabb állagú lesz, mint ha pl. cukor nélkül verjük fel, de én is épp nemrég vettem Xillitet, az van ráírva, hogy ugyanúgy használható mindenhez, kivéve élesztő felfuttatásához, mint a cukor.
2012. márc. 9. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
a (por)cukornak vízkötő szerepe is van
2012. márc. 9. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem. Fontos a térfogat növelő hatása is.
2012. márc. 9. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát azért nem mindegy, hogy mennyi az annyi, édesítőből általában kevesebb kell, ha meg folyékonyat használsz, akkor eleve borul az egész száraz és nedvesanyag arány, nem? :D

Na meg az íz sem ugyanaz, de ez már csak egyéni ízlés kérdése. :)

Szóval elméletben jah, mindenre jó az édesítő, de gyakorlatban nem teljesen. Viszont van mindenféle fogyókúrás receptoldal, ahol édesítős sütik vannak, nézz rá pár receptre, és vesd össze az eredetivel, hátha abból kiokosodsz a használatot illetően. ^^

2012. márc. 9. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!