Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy is van ez a saláta...

Hogy is van ez a saláta recept? (Bővebben lent) Vagy akkor írjatok nekem saláta féléket!

Figyelt kérdés
Valami lila hagyma van benne, meg teljföl.. Nem emlékszem rá pontosan.:( Vagy ha tudtok írjatok még le nekem salátákat! (amik jók a köretek mellé)
2012. febr. 12. 15:01
 1/7 A kérdező kommentje:

tejföl*

bocsánat

2012. febr. 12. 15:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók 6-8 személyre


1 kg krumpli

2 fej lilahagyma vékony karikára vágva

1 púpozott evőkanál mustár

1 púpozott evőkanál cukor

800 g tejföl

cukor és ecet a hagymához



Elkészítés


A lilahagymát cukros-ecetes vízbe teszem (ízlés szerint ízesítsük), úgy, hogy ellepje, és legalább 1 órát hagyom pácolódni.

A krumplit héjában megfőzöm, lehűtöm, meghámozom és vékony karikára vágom.

A tejfölt összekeverem az egy evőkanál cukorral és mustárral.

Rétegezés: előveszek egy nagy, öblös tálat, amibe először jön egy réteg krumpli, megsózom, rászórok a hagymából, nem baj, ha egy kis lé is megy rá, majd a tejfölös keverék egy részét kanállal rákenem, aztán megint krumpli, só, hagyma, tejföl és így tovább, amíg van alapanyag. Fontos, hogy a fogyasztás előtti napon készítsük!

2012. febr. 12. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!
2012. febr. 12. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Zöld saláta.

jégsalát,3 különbözö színű kaliforniai paprikát,paradicsomot, uborkát,lila hagymát , felkockázom,1 répát lereszelek , szoktam bele feta,vagy mozzeralla sajtot tenni./VAGY AMIT TI SZERETEK /

Öntet. Tejfölt vagy joghurtot zöld füszerekel -ezek lehetnek száritottak is ,vagy frissek,és zuzott fokhagymát kikeverek....

2012. febr. 12. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

4 főtt tojás, 2 alma (nyersen) kockára vágva. Télen 2-3 db. csemege uborka felszelve (nyáron kb. 10-12 cm kígyóubi kockára darabolva), ha van borsó megfőzve. Ezeket összerakod, 1 joghurt, vagy kefír, amibe őrölt bors + vegata (delikát v. ízvarázs) és az egészet ráönteni. Minimum 3-4 órát álljon a hűtőben.

Ez a mennyiség 1 l-es jénait tölt meg.

2012. febr. 12. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A fekete-fehér (nagyszemű) babot megfőzöd sóval, szemes borssal, babérlevéllel, majd leszűröd, hűljön ki.

Fehér hagymát karikára szelsz, közé kavarod a babnak, cukros-ecetes salátalében összeérleled. Majd leszűröd (alaposan csorogjon le a lé) és tartármártással kevered. Hagyd össze-érni őket fogyasztás előtt.


Ha fehér hagymád nincs, jó a lila hagyma is, de azt felszelés után be szoktam egy kicsit sózni, és hagyom benne állni, akkor elveszi a csípősségét, és az illata sem olyan durva. Ha a sótól kicsavartam (egy kicsit átmostam), aztán rakom össze a babbal.

2012. febr. 12. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
a babosat ettem már + virsilvel is
2012. máj. 26. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!