Van egy csomó paradicsomom. Mit lehet belőle főzni? Vagy valami jó saláta recept?
Hú de jó neked:) imádom a paradicsomot
én salátát szoktam belőle csinálni úgy hogy feldarabolom egy nagy tálba a paradicsomot mellé fehér paprikát nagyon apróra vágott fokhagymát és megsózóm nagyon finom a saját levében összeérnek az ízek próbáld ki
1. vok vagy ezt
Hagymás paradicsomsaláta
Hozzávalók:
paradicsom
lila- vagy vöröshagyma
ecet
olaj
só
törött bors
petrezselyem
A meghámozott, megtisztított paradicsomokat karikázd fel. A hagymát vágd vékony szeletekre - amennyiben vöröshagymát használsz, önts rá forró vizet, s 2-3 perc múlva szűrd le -, majd a paradicsommal rétegezve rakd egy salátástálba. Sózd, borsozd, csepegtess rá ecetet és olajat, végül szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. A tálalás előtt jól hűtsd le.
googléból szedtem ird be te is hogy paradicsomsaláta sokat kiad vagy csinálj paradicsom szószt vagy levest
Be is főzheted! Akkor télen is jó lesz, most meg nem rohad, romlik meg.
Ezt gondolom tudod hogy kell! Ha nem írj és segítek!
Én ezt csináltam tavaly, mert olyan sok volt, hogy nem győztük enni.
Amúgy csinálhatsz görög salátát is például.
Vagy cukros, ecetes vízbe tegyél lereszelt, besózott, kicsavart ubit, bele paradicsomszeleteket, hagymát, paprikát, lilahagymát. Jó kis vegyes sali lesz belőle! Hú de fincsi, most nagyon megkívántam!
Tehetsz szenvicsbe is szeletelt parcsit, vagy csinálj házilag hamburgert és abba a többi mellé.
Vagy keress rá a google-ban hogy paradicsomsaláta és ott is sokat találsz.
Ja és a lecsó is nagyon jó ötlet!
Tehetsz be üvegbe vagy fagyasztóba is a télre!
Csak hát ahhoz még kell paprika meg hagyma sok.
saláta:
Hozzávalók:
2-3 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1/2 csom. petrezselyem
pici só (ez elhagyható)
Elkészítése:
A megmosott paradicsomokat vékony karikákra vágom és egy nagyobb lapos tányérra teszem. A megtisztított fokhagymát a megmosott petrezselyemmel finomra - nagyon apróra - vágom és a kés hegyével a paradicsom-karikákra halmozom.
Mutatós, és a három íz együtt nagyon harmonikus.
Fogyasztható sült és rántott húsokhoz, sajthoz, de magában is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!