Maradék hajába fött krumpliból mit csináljak?
Elég sok fött krumpli maradt máról és szivesen készitenék belöle a holnap rántott húshoz valamilyen köritést belöle. Lehetöleg olyat, ami nem túl bonyolult, nem zsiros és nincs benne még sokkal több kalória.
Köszi a tippeket.
Tartáros vagy síma majonézes krumplisalátát. Ha akarod lehet hagymával dúsítani.
Legjobb hozzá a fehér-hagyma, ha az nincs, édeshagyma, de a vöröshagyma is jó. Azt leszeled, besózod, majd kicsavarod, ecetes-cukros lében áztatod egy darabig a krumplival együtt. Majd leszűröd róluk a lét, és felöntöd a tartárral vagy majonézzel, fűszerekkel kevered. Pár órát hagyd a hűtőben, hogy összeérjen.
Rántott mellé sűrűn csinálok ilyet. Én szeretem.
Zsírban sült krumplis pogácsa - receptet a net-en találhatsz.
Vagy:készíthetsz egy jó besamellt, tehetsz bele tojást, kis só , bors, srecsendió, ételízesítő. Összekevered a krumplival, kizsírozott tepsibe teszed, és pirosra sütöd. Nagyon finom köret, többször készítettem már!
Köszi, eddig a leginkább ami passzolna, az a sütöben átsütés, a többi igen erösen kalóriadúsnak tünik.
Ha van még más ötlet, aokkor szivesen veszem.
Egy serpenyőben(palacsinta sütőben)süss meg két szelet füstölt szalonnát.Tegyél a serpenyő szélébe egy-egy kávéskanálnyi sót,és fűszerpaprikát!A meghámozott főttkrumlit felkockázva tedd bele,majd mártogasd! Megforgatod a zsírban és picit a sóspaprikában és minden falatkához szúrsz egy kiskocka sültszalonnát!Friss puha kenyérrel az igazi.
JÓ ÉTVÁGYAT!
BOCSI!
Az előbbi levelem,úgy írtam,hogy csak a címet olvastam. A címhez viszont klappol!
Üdv:NÁDJA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!