Mitől omlik szét a konzerv halak gerince? (macskámnak szeretnék csontos húst adni ártalmatlan formában)
Figyelt kérdés
2012. febr. 11. 08:16
1/4 artanyan válasza:
A páctól olyan omlós. Ha megeszi jó étvágyat hozzá, de ne feledd ez emberek számára készült tehát ne add neki gyakran és mivel olajos, néha száraz tápot adj neki utána.
2/4 anonim válasza:
A konzerveket -lezárásuk után- 100 fok felett "sterilizálják". Ennek is szerepe van a csontok felpuhításában.
3/4 anonim válasza:
Édesapám már csinált olajos halat, házilag is el lehet készíteni. Netről nézte anno a receptet. Az olaj tartósítja és puhítja át nagyrészt szerintem.
Mondjuk szerintem a szálka és a csontos hús között azért van különbség. A csirke szintű csontokat nem hiszem, hogy át lehetne így puhítani.
A szálkától meg semmi baja sem lesz. A mi cicánk 5 éves, és gyakran kap halat a nyesedékekből. Imádja.
4/4 doboszoli válasza:
Horgászként szoktunk olajos halat, és ruszlit készíteni nyáron, apróhalból.
Az olajos titka a több(6-8) órás lassú főzés, a ruszliban a több hetes sóban való állás puhítja meg a csontokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!