Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Cseresznye! Mit csináljak belőle?

Cseresznye! Mit csináljak belőle?

Figyelt kérdés
nem sima pitére meg piskótára gondoltam, hanem pl.: hogy csináljak koktélcseresznyét, vagy az aszaltcserkó mihez jó, tehát inkább fantáziadús vagy naaaagyonfinom recepteket szeretnék kérni! (husisat neeee :))
2009. jún. 2. 14:05
 1/7 A kérdező kommentje:
...esetleg fini szörp vagy lekvár is érdekel :) köszíííí
2009. jún. 2. 14:05
 2/7 A kérdező kommentje:
....gyerünk már cseresznyebajnokok!!! az uram pár óra és itthon lesz ááááááááááá!
2009. jún. 2. 14:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Cseresznyelekvár

4 db 5 decis üveghez


HOZZÁVALÓK:


1 kg piros színű cseresznye

80 dkg zselésítő cukor

1 citrom



ELKÉSZÍTÉS


A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvegekbe töltjük.


Variáció

Klasszikus cseresznyelekvár: 1 kg kimagozott cseresznyét 1 kg cukorral összekeverünk, és 24 órát állni hagyjuk. Forrásig melegítjük, és 3 percig főzzük, levesszük a tűzről, jénai tálba öntjük, és kihűtjük. Másnap ismét forrpontig melegítjük, 5 percig főzzük, majd szitán leszűrjük. A szirupot 10 percig állni hagyjuk, újra a cseresznyére öntjük, végül üvegekbe töltjük.

2009. jún. 2. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Csereszmyeszörp


Hozzávalók:


1,5 kg magozott cseresznye

a mag

7,5 dl víz

70 dkg cukor

1 evőkanál lime


Csereszmyezselé


Hozzávalók:


7,5 dl cseresznyelé (a szörp sűrűje, amit nem lehetett már leszűrni)

1:3 zselésítő

290 g cukor (tasak szerint)



Elkészítés:


A gyümölcsöt kimagoltam, a magokat két műanyag zacskóba tettem, kalapáccsal összetörtem belőle annyit, amennyit bírtam, a javát 2 dl vízzel felforraltam 15 percig, majd levesszűrőn át leszűrtem és az összeturmixolt cseresznyepüréhez adtam fölhigítva 7,5 dl vízre. A levet felforraltam, majd levesszűrőn át leszűrtem, a maradék közel 7,5 dl sűrű cseresznyelét egy másik lábosba tettem, ebből lett a zselé a zacskó leírása szerint.



Az átszűrt cseresznyelevet cukroztam, hozzákevertem a lime-ot és felforraltam. Üvegekbe töltöttem, fertőtlenített kupakkal lezártam, majd száraz dunsztba tettem.

2009. jún. 2. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a cseresznyét csak a szájába tunkolnám egy kis etyepetye közbe
2009. jún. 2. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
:DDDDD köszíííí....csakhogy az van már pár napja és a nyers cseritől...puffadunk mindketten ...:) de ezt 200-asra értékelem :)
2009. jún. 2. 17:29
 7/7 A kérdező kommentje:
szörpit is fogok csinálni, az tuti...elég egyszerű és jónak tűnik
2009. jún. 2. 17:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!