Hogy tudnék a legegyszerűbben megcsinálni ilyen díszeket?
kézzel fessek vákonyra nyújtott marcipánt? vagy lehet ezt másból is? karamellből valahogy? olvastam vhol ehető rizspapírról is, azt lehetne így festeni?
Hát ezek konkrétan nyomtatott ostya papírból vannak, a szöveg szerint.
A marcipánnal szerintem az a baj, hogy ha nagyon vékonyra nyújtod, akkor elhajolna, viszont ha vastag akkor csúnya.
Na a karamell már egyszerűbb.
Sütőpapírt vékonyan olajozz meg.Egy papírból (lehetőleg valami vastagabb, inkább kartonból) vágd ki a lepke szárnyakat egyenként, mind a két oldalt külön-külön.
A kartont tedd a olajozott papírra, szúrítsd rá nehezékkel, és a sablont öntsd ki karamellel.A sablonokat akkor emeld le amikor már elkezd szilárdúlni, de még nem teljesen szilárd, nehogy eltörjön.
A papíron hagyva fesd meg, majd a marcipánból elkészített törzsbe nyomd bele óvatosan.A szárnyak helyét kicsit vágd be.
Esetleg könnyebb ha eleve kis illesztő fület csinálsz a szárnyakra és azt nyomod a marcipánba.
Sima folyékony ételfestékkel, higitás nélkül.
Sztem ha így magában használod a festéket, akkor az eléggé fedi a karamelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!