Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nagyon megszáradt a kolbász,...

Julcsi57 kérdése:

Nagyon megszáradt a kolbász, mert felakasztottam a spájzban. Annyira kiszáradt, hogy vágni sem lehet. Hogy lehet puhítani?

Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:
áztasd kicsit vízbe. akkor lejön a héjja és pl teheted rántottába, főzelékbe
2012. jan. 16. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Főzelékbe, vagy bablevesbe főzd bele, megpuhul. és még jó ízt ad neki.
2012. jan. 16. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Akármibe teszed,csak nagyon rövid ideig főzd,mert nem fog megpuhulni,ha már kiszáradt!
2012. jan. 16. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Száraz bablevesbe főzöd kb. 8-10 cm-es darabokra vágva, vagy felszeletelve ha átforgatod pici zsíron, fel tudod használni rakott krumplinak is.
2012. jan. 16. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Ezt benézted!

Soha nem fog visszapuhulni, ételben is erősen csökkent értékű lesz, hiszen kőkemény.

Ha saját gyártás, akkor a későbbiekre javaslom a gondosan KIMÉRT zsiradék-hús arányt, ami alapból 30-70%, de ha nagyobb mennyiség,(lassabban fogy el) akkor a 40-60 sem szentségtörés.

Helyes technikával füstölve, szellős, hűvös helyen nyár elejéig eláll.

Ennek most így kell elfogynia.

2012. jan. 17. 06:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát köszönöm. A bableves és a rakott krumpli nekem is eszembe jutott, de gondoltam hátha van valakinek egyéb ötlete :)
2012. jan. 17. 09:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!