Belepenészedett a kolbász a tupperes dobozomba, hogy takarítsam ki?
Buritsd bele egy zacskóba és csomózd be,így dobd a kukába
A dobozt elöször mosogatószerrel mosd el ezután pici hypo-t vagy domesztoszt önts bele tetö rá kicsit rázd meg,hogy mindenhova jusson.1-2 perc múlva alaposan hideg vízzel öblítsd át.Hagy 1 napig elöl tetö nélkül.
Nem kell ennyire tartani tőle, ez csak penész. Persze kellemetlen, meg jól ki kell takarítani, de semmi ok arra, hogy pánikolj és kidobd.
Jó a domestos, vagy a hipó is, amit az első ír, forró vízzel dolgozz, én a helyedben be is áztatnám egy jó órára, és alapos sika után egy-két napig hagynám, hogy a legkisebb ficakjai is teljesen kiszáradjanak, és a mosószer szagát is kiadja magából. Utána ugyanúgy használhatod mint előtte.
Nem vegyi támadás érte azt a szerencsétlen dobozt...
Mosogatószer, meleg víz és kész. Semmi bajod nem lesz belőle. Ja és a penésznek nincs szaga, ami megmaradjon a dobozban mosogatás után.
"Nem vegyi támadás érte azt a szerencsétlen dobozt"
De gombatámadás! És a klór kell mert a penészt nem elég elmosogatni hanem ki kell ölni, jól írták az előzők.
Szerintem meg bőven elég a mosogatószeres víz...
A Domestossal, Hypoval többet ártasz, mint használsz! Mert annak aztán ott marad a szaga dobozban, vagy bármiben, amihez használod, nem veszi el semmi azt a szagot. De csak mosogassatok bátran hypoval meg Domestossal.
A Domestos-forróvízzel értek én is egyet. A Domestos szagát (és egyébként minden más büdit pl hagyma, fokhagyma) citrommal lehet kiűzni a dobozból. Csavarsz bele, hagyod állni, aztán kimosod.
Sok sikert, és ki ne dobd azt a klassz dobozt!!
" Hypoval többet ártasz, mint használsz"
Aztán miért? nem tudod hogy a penészt nem elmosogatni kell hanem kiölni?
Te csak idézgetni tudsz???
Saját gondolataid már nincsenek???
Az idézgetőstől kérdezném:
A sonkát, amin a nemespenész van, evés elött azt is hypoval, domestossal lemosod, mert "ki kell írtani a penészt" ? Mert egyébként csak levágják róla...
Vannak a penésznél sokkal ártalmasabb dolgok (pl. a hypo)
Egyébként ezt tanultam, úgyhogy egy kis penésztől nem halsz meg!
A penész csak esztétikailag rontja az ételeket, emiatt nem esszük meg, egyébként semmilyen egészségromboló hatása nincs.
És ne a fürdőszobai penésztelephez hasonlíts azt ami a kolbászon van, mert teljesen más csoportba tartoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!