FÜSTÖLT KOLBÁSZ! Ki hibázott?
Rosszul volt töltve. Gyanús hogy a 30 éve kolbászt töltő mester máshol is hibázott.
Üreges? Én nem biztos hogy megenném. Botulotoxinról hallottál már?
Sajnos "megsütötte", lángolta, füstölés helyett, hirtelen hőt kapott, a külseje hipp-hopp leadta a vizet, és mivel megszáradt a bél, és az alatta lévő húsrész is, a többi víz bent rekedt. Fagyasztó, mert igen hamar savanyodni, romlani, penészedni fog.
Húsipari technológus vagyok, próbáltam egyszerűbb szavakkal leírni...
Utolsónál a pont.
Én nem vagyok szakmabeli, de hetente 100 kilót, meg többet készítek eladásra. Ha "csak" lazára, levegősre van töltve,
attól a külseje nem kérges. Itt bizony a füstölő hibázott nagyot.
Egyébként a bél könnyen leszedhető, ha fogyasztás előtt öt perccel langyos vízzel leöblíted a kolbászt.
Azonnal fagyasztóba, menteni a menthetőt. Ételbe, feltétnek, tojással, sütve, főzve elfogyogat. Bár 70 kiló...
Az egyik ismerősöm is így járt náluk is pont ez történt, de ott csak néhány kg. vettek és a végén inkább nem ették meg.
Legjobb az ilyet házilag megcsinálni, már ha tényleg házit szeretnél és akkor legalább tudod mit tettek bele. [link]
1.nem volt a hús teljesen friss.
2.biztos a füstölésbe hiba csúszott /egy éjszakánál többet szikkadt,nem került egyből a füstre nem volt folyamatos a füst és hideg,hőmérséklet meleg volt.
3.nyers darált hús legnagyobb ellensége a meleg mint tudjuk a sok só javít, de ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!