Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Penészt hogy tűntessek el a...

Penészt hogy tűntessek el a füstölt kolbászról?

Figyelt kérdés

A füstölt kolbász penészes lett.

Házi készítésű.

Mitől lett penészes?

Meg lehet valahogy menteni?

Előre is köszi a segítséget.


2011. okt. 9. 18:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem! El kell sajnos hamvasztani.
2011. okt. 9. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
35%

A penész attól van, hogy megromlott.

Kuka.

2011. okt. 9. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim válasza:
100%
Okke, az előző válaszok alapján lehet, hogy nagyon gáz, de ha pl a nagyon fincsi házi készítésű füstölt kolbásznak a külsején megjelennek kisebb penészek, engem nem szokott izgatni, lehúzom a bőrét, megkóstolom, ha nincs rossz íze, már eszem is. Ezt már szinte évtizedek óta csinálom, és még élek.
2011. okt. 9. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Sóval átdörzsölöd, vagy lehúzod a bőrét. /boltban olajjal dörzsölik át a penészes kolbászokat/
2011. okt. 9. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én frissen készített és füstölt vastag szalával jártam így.

Lehúztam a bőrét, a kolbász-húst jól átgyúrtam, fasírozott (gombóc) formában kisütöttem. Még mindíg itt vagyok!

2011. okt. 9. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
*=szalámival
2011. okt. 9. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 doboszoli ***** válasza:

A probléma oka a nem megfelelő klímán való tárolás.

Hiába a hűvös helyiség, ha nincs elég légcsere. A kolbász menthetetlenül penészedni fog.

Látnom kellene a portékát, de ha a penészesedés még kezdeti, akkor :

Durva száraz ruhával átdörzsölni szálanként a kolbászt, majd a helyiségbe sok levegőt juttatni, pl. az ablak elé helyezett állóventillátorral.

Feltételezem, hogy nem a pincében tároltad, mert az "olyan jó hűvös!"

Ha már vastag a penész, akkor jól járt a Bundás kutya.

2011. okt. 9. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Meleg vízzel,dörzsölős szivaccsal mosd le.Szárítsd meg,szellős,nem nyirkos helyre akaszd ki. De,ha csak kevés van,akkor mosd meg ugyanúgy,szárítsd meg,fagyaszd le.
2011. okt. 9. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 Dien. válasza:
hát kapard le szerintem ugy jo lesz
2011. okt. 9. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nemes penész akkor fehér színű.Ha viszont zöld akkor rosszul lett a kolbi készítve vagy tovább kellett volna füstölni.
2011. okt. 9. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!