Okke, az előző válaszok alapján lehet, hogy nagyon gáz, de ha pl a nagyon fincsi házi készítésű füstölt kolbásznak a külsején megjelennek kisebb penészek, engem nem szokott izgatni, lehúzom a bőrét, megkóstolom, ha nincs rossz íze, már eszem is. Ezt már szinte évtizedek óta csinálom, és még élek.
2011. okt. 9. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
Sóval átdörzsölöd, vagy lehúzod a bőrét. /boltban olajjal dörzsölik át a penészes kolbászokat/
2011. okt. 9. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
Én frissen készített és füstölt vastag szalával jártam így.
Lehúztam a bőrét, a kolbász-húst jól átgyúrtam, fasírozott (gombóc) formában kisütöttem. Még mindíg itt vagyok!
2011. okt. 9. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
*=szalámival
2011. okt. 9. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 doboszoli válasza:
A probléma oka a nem megfelelő klímán való tárolás.
Hiába a hűvös helyiség, ha nincs elég légcsere. A kolbász menthetetlenül penészedni fog.
Látnom kellene a portékát, de ha a penészesedés még kezdeti, akkor :
Durva száraz ruhával átdörzsölni szálanként a kolbászt, majd a helyiségbe sok levegőt juttatni, pl. az ablak elé helyezett állóventillátorral.
Feltételezem, hogy nem a pincében tároltad, mert az "olyan jó hűvös!"
Ha már vastag a penész, akkor jól járt a Bundás kutya.
2011. okt. 9. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
Meleg vízzel,dörzsölős szivaccsal mosd le.Szárítsd meg,szellős,nem nyirkos helyre akaszd ki. De,ha csak kevés van,akkor mosd meg ugyanúgy,szárítsd meg,fagyaszd le.
2011. okt. 9. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 Dien. válasza:
hát kapard le szerintem ugy jo lesz
2011. okt. 9. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
Ha nemes penész akkor fehér színű.Ha viszont zöld akkor rosszul lett a kolbi készítve vagy tovább kellett volna füstölni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!