Kefír készítése? Felforralt, majd visszahűtött házi tejbe belekeverek kevés kaukázusi kefírt.
Így kefír lesz a tejből?
És benne lesznek azok az értékes baktériumok, amik a kaukázusi kefírben is?
nem,mivel a forralt tej már nem fog megaludni.
forralás nélkül keverd bele kefírt
Szoktam készíteni, a következő módon:
Egy doboz 330-as kefír két liter tejet, mintegy 12-15 óra alatt "változtat" kefírré. Az idő múlásával, az anyag sűrűsödik, krémesedik.
Csak a 2,8-as zacskós tejből sikerült eddig, sem a másfeles, sem a dobozos nem lett jó.
Simán keverd bele egy habverővel, és lefedve hagyd a konyhaasztalon, utána be a hűtőbe.
Ízben, állagban teljesen megfelel a gyári kefírnek, beltartalmi értékéről majd beszámol, aki ért hozzá...!
Tegnapelőtt este felforraltam a tejet, visszahűtöttem szobahőmérsékletre, kevertem bele kaukázusi kefirt. Ma reggelre teljesen "megalvadt", most betettem a hűtőbe, hogy hideg legyen.
Meddig áll el a hűtőben vajon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!