Én annak idején szakácskönyvből tanultam főzni és sütni.
Amióta az internet világát éljük még könnyebb elsajátítani a főzés tudományát. Mert lépésről, lépésre le van írva, hogy kell elkészíteni az adott ételt.
Külföldre mész dolgozni. Mivel idegen nyelvet is beszélsz, feltételezem, hogy a szövegértésed is kiváló. Így hamar megfogod érteni azt ami le van írva.
2012. jan. 1. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
2/14 anonim válasza:
az időt nem tudom, de a Pető Gyula - Ételkészítési ismeretek c. könyv a szakma bibliája :)
2012. jan. 1. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
3/14 anonim válasza:
nos, nem tudom, hova készülsz, de aki itt, Angliában volt au-pair ismerős, az azt mondta, nem kellett nagyon tudnia főzni. kb. annyit kellett neki csinálnia "főzés" címén, hogy ki kellett sütnie a mirelit halrudakat (pl). olajban.
2012. jan. 1. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
4/14 anonim válasza:
Először könnyebb dolgokat kezdj el csinálni h tisztába legyél az alapfogalmakkal mint: abálás, blansírozás, dínsztelés, rántás
2012. jan. 2. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
5/14 anonim válasza:
szerintem meg inkább a tésztafőzéssel kezdje, ahhoz nem kell semmi extra, csak víz meg só. meg a tészta...aztán rizs, krumpli, ilyesmi szimpla megfőzésével, ne receptekkel, meg pláne ne ilyenekkel, hogy rántás, meg dinsztelés. lehet, hogy ahova megy, nem is ismerik ezeket.
2012. jan. 2. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
6/14 mustafa33 válasza:
1 hét - 5 év.
2012. jan. 3. 01:56
Hasznos számodra ez a válasz?
7/14 anonim válasza:
rántást dinsztelést meg ezeket mindenhol ismerik. Max más szót használnak rá. De ha tudja h mi az akkor el lehte neki magyarázni. Amúgy ezek alap dolgok. Hiába tud tésztát főzni valaki ha nem tud mondjuk hagymát dinsztelni akk h lesz pörkölt???
2012. jan. 3. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
8/14 anonim válasza:
utolsó, ezen felnevettem. hogy lesz pörkölt? szerinted pl. Angliában tudják, mi az? rántás, meg dinsztelés? ugyan már. eleve totál más kajákat főznek, máshogy. a szakácsok. otthon kb. az a módi, amit írtam: fagyasztott halszeletek kisütve, félkész kaják mikróban.
2012. jan. 3. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
9/14 anonim válasza:
Na most meg én nevettem jót. Szarabb helyeken igen, mikróznak. De nekem pl van egy Gordon Ramsay szakácskönyvem (aki nem tudná: híres angol szakács aki nem mikróból főz) és hidd el ismerik ezeket a fogalmakat. Jó pörkölt nincs odakint, de pl "Világos paradicsomleves zöldségbetéttel" van. És láss csodát mit ír a recept?? "DINSZTELJÜK". Annyi lehet a különbség h az angolok más kifejezést használnak de akkor is ugyan azt csinálják.
Nem tom miből veszed h az angolok teljesen másként főznének mint mi? Főleg h vannak módszerek amik külföldről jöttek be hozzánk.
2012. jan. 4. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
10/14 anonim válasza:
Nagyon egyszerű!! Mostantól te főzz otthon, ha valami nagyon nem megy, anyukád biztos segít de egyedül is boldogulni fogsz, ha kicsit talpraesett vagy. Nyárra bármit megfogsz főzni bátran! 9hónapja élek együtt a párommal, bár én otthon főzögettem, meg pincér a szakmám-így elméletben minden konyhatechnológiai műveletet meg kellett tanulnom- azért nagyon kezdő voltam. Május óta főzök rendszeresen és most karácsonyra simán megfőztem a 4fogásos menüt salátákkal, köretekkel, és sütöttem tortát is:) Hidd el, nagy sikerélmény mikor az elkészült remekművet jóízűen eszik a szeretteid !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!