Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lenmagpehelyből kiázó kocsonyá...

Lenmagpehelyből kiázó kocsonyás anyagot ismeri valaki?

Figyelt kérdés

A kisfiam tej- és tojásallergiás, és nem régen olvastam azt a praktikát, hogy tojásfehérje helyett (ha nem felvert habra van szükségünk), lehet lenmagpelyhet használni.

Fel kell önteni vízzel és kocsonyás anyag ázik ki belőle. Ez meg is történt, de nem tudom, hogy szedjem ki belőle az ázott lenmagpelyhet. Vagy azzal együtt kell felhasználni?



2011. dec. 19. 23:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva fogalmam sincs, de legközelebb tedd valami teatojás-fűszertojásszerűbe, vagy csak egy gézdarabba, attól még ki tud ázni szerintem, és akkor nem lesz probléma. :)

De szerintem így is fel lehet használni, de bocsi, nem tudom. :(

2011. dec. 20. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 Salx Narval ***** válasza:
Sajnos a választ én sem tudom és azt sem, hogy mennyre helyettesíti a tojásfehérjét, de ha sima, vagy őrölt lenmagot áztatsz be egy éjszakára, ugyan ezt a zselés anyagot kapod. Ez jól szűrhető és kristálytiszta marad.Én évek óta fogyasztom, használom a lenmagot, csak jó dolgokat tudok mondani róla, remélem a kisfiadnak is jó lesz. Sütéshez is próbáld ki a lenmagot, lenmagolajat, ill bőr és hajápolásra külsőleg.
2011. dec. 20. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Tegyünk rá egy lapátta, 5 perc főzéssel ugyanazt kapod mint egy éjszaka áztatással.

Tojásfehérjét biztos nem helyettesít, mert ez nem fehérje, maximum állagában hasonlít, de inkább a zselé kategóriába tartozik.

2011. dec. 20. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.


Őrölt a lenmagpehely, gondolom, ilyen apróka, mint pl. a kukoricadara. Életemben sem láttam előtte lenmagpelyhet, úgyhogy fogalmam sincs, hogy néz ki ha őrölt, és ha nem.


Kedves 2. válaszoló. Mivel tudom leszűrni? Gézdarabon pl.? Mivel neked van tapasztalatod, az úgy kivitelezhető, ahogy az első válaszoló írta? Azaz beletenni valamibe a lenmagpelyhet és úgy kiáztatni?

2011. dec. 20. 10:03
 5/7 Salx Narval ***** válasza:
A lenmag kb akkora mint egy köménymag, gyakorlatilag le is öntheted róla a lét. Az egész lenmagot kell pl kávédarálóval ledarálnod, elég csak megtörni és igen akár egy gézdarab is megteszi , vagy szűrő,esetleg teafőző tojásba teszed és úgy áztatod. Való igaz, főzheted is ha sietsz ,de nekem azt mondták, hogy jobb áztatni.A lenmagpehellyel kapcsolatban nem tudok segíteni, mert azt viszont én nem láttam még.:D De gondolom valahogy azt is le lehet szűrni.
2011. dec. 20. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Salx Narval ***** válasza:
Most, hogy kicsit átgondoltam, szerintem csavard a pelyhet egy gézpárnába és úgy áztasd be. Bár mint írtam, még nem láttam pelyhet, de szerintem így jó lesz.
2011. dec. 20. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom gézlapba csavarni és úgy áztatni.
2011. dec. 20. 12:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!