Lenmagpehelyből kiázó kocsonyás anyagot ismeri valaki?
A kisfiam tej- és tojásallergiás, és nem régen olvastam azt a praktikát, hogy tojásfehérje helyett (ha nem felvert habra van szükségünk), lehet lenmagpelyhet használni.
Fel kell önteni vízzel és kocsonyás anyag ázik ki belőle. Ez meg is történt, de nem tudom, hogy szedjem ki belőle az ázott lenmagpelyhet. Vagy azzal együtt kell felhasználni?
Őszintén szólva fogalmam sincs, de legközelebb tedd valami teatojás-fűszertojásszerűbe, vagy csak egy gézdarabba, attól még ki tud ázni szerintem, és akkor nem lesz probléma. :)
De szerintem így is fel lehet használni, de bocsi, nem tudom. :(
Tegyünk rá egy lapátta, 5 perc főzéssel ugyanazt kapod mint egy éjszaka áztatással.
Tojásfehérjét biztos nem helyettesít, mert ez nem fehérje, maximum állagában hasonlít, de inkább a zselé kategóriába tartozik.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Őrölt a lenmagpehely, gondolom, ilyen apróka, mint pl. a kukoricadara. Életemben sem láttam előtte lenmagpelyhet, úgyhogy fogalmam sincs, hogy néz ki ha őrölt, és ha nem.
Kedves 2. válaszoló. Mivel tudom leszűrni? Gézdarabon pl.? Mivel neked van tapasztalatod, az úgy kivitelezhető, ahogy az első válaszoló írta? Azaz beletenni valamibe a lenmagpelyhet és úgy kiáztatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!