Miért "csinálja" ezt a margarin?
Dobozosról van szó.(általában kerek, de a RAMA például most téglatest alakú)
Szóval...
néha annyira csúszik, hogy alig bírok megkenni egy kenyeret vele. Már a dobozból a késre vinni is művészet.
Ugyanaz a cucc 2 nap múlva nem mutat hasonló tüneteket. Próbáltam már sokféle márkát, a legdrágábbtól a legolcsóbbig kivétel nélkül előfordul a dolog.
Arra gondoltam tuti a hőmérséklettel lehet a gond, de ha beraktam a fagyasztóba egy kis időre, ugyanazt tapasztaltam.
Más is észrevette már ezt? Tud valaki valami jó megoldást?
Engem szörnyen idegesít :D
A margarin és a vaj közel azonos zsírtartalmú, viszont ami számít, az a zsírsavösszetétel, ami szerint inkább a margarint ajánlják a dietetikusok. Persze ahány márka, annyi féle. Majdnem minden margarin tartalmaz transz-zsírsavakat, ez az, amiért nem ajánlják (elvileg 2% alatt kellene lennie minden margarinban). Transz-zsírsav mentes a Flóra margarin, ezért is szívbarát. A rossz, ha magas a telített, és alacsony az egyszeresen telítetlen zsírsav az ételben. A szilárd zsírokban, pl a disznózsírban a telített zsírsavak uralkodnak, tehát nem valami egészséges. A növényi olajok egészségesebbek, bennük az egyszeresen telítetlen zsírsavak aránya magas. A sűrűn folyó zsírok, pl: baromfi-, tyúkzsír egészségesebbek, mint a szilárd zsírok. A zsírokhoz viszont koleszterin is tartozik, ezt nem szabad elfelejteni! (ezeket dietetika óráról, egy dietetikustól tudom)
Ha tehetnénk, mi is Flóra margarint vennénk, és bio élelmiszereket, de ha valaki ezt megteheti, azt hiszem, már nem mondhatja magát szegénynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!