Hány piskótalap kell egy tortához?
Kb. 3-4 piskóta szintből álló tortát szeretnék sütni, de úgy, hogy egy nagy téglalapnyi lapot középen kettévágok, tehát 2 tepsi piskótából lennének a lapok. viszont olyan nagyon vastag piskótát nem akarok, mert én azt úgysem tudom kettévágni, mármint úgy, hogy csak fele olyan vastag legyen.
Kérdésem, hogy tojásból (és mennyi sütőporból) kell akkor piskótát sütni,hogy ne legyen túl magas? max. 2cm.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én így szoktam csinálni a piskótát:
6tojást kettéválasztok.A fehérjét felverem habnak és hozzáadok 7dkg cukrot.A sárgájához 6 kanál langyos vizet adok(lehet tej is)+10Dkg cukrot.Ezt is jól összekeverem,majd hozzáadom a tojásfehéjéből vert habot.Végül belekeverek 17 dkg lisztet és 1 csomag sütőport.
Ebből elég magas piskóta lesz,amit szépen ketté lehet vágni.
Leírom,hogy én hogyan szoktam csinálni,szerintem nem nehéz:
Amikor kisült a piskóta,kiborítod a tepsiből és megvárod,hogy teljesen kihüljön,utána egy jó éles késsel körbe bevágod a piskótát,kb 1cm mélyen,azon a vonalon,ahol el akarod felezni.Amikor ezzel megvagy,fogsz egy darab cérnát,vagy damilt .Beleakasztod a vonalba,amit késsel bevágtál,úgy,hogy a két szélén kilógjon annyi,amit meg tudsz fogni.Megfogod a cérna két végét és óvatósan jobbra-balra huzigálva,végigvezeted a piskóta belsejében,amig teljesen keresztül nem vágja azt.Így szépen ketté lehet vágni a piskótát,nekem legalábbis mindig jól sikerül.
Jó sütögetést!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!