Mire jó a klopfolás? Csak annyi, hogy vékonyabb lesz a hús? Mert akkor egyszerűen vékonyabbra vágom, nem? Nagymamám régen mindig klopfolt, mi soha. Különbséget sose éreztem.
Figyelt kérdés
2011. nov. 12. 17:20
1/4 anonim válasza:
A hús rostjainak puhítására szolgál, a vendéglősök pedig a hús nagyobbítására használják...:)
jómagam sem vagyok híve, inkább éles késsel megfelelő vastagságút próbálok vágni. ha kicsit inas lenne, a széleit itt-ott bevagdosom, hogy ne ugorjon össze.
A család nem szeretí papírvékony száraz húst.
2/4 anonim válasza:
hús rostjainak lazítására...meg arra hogy nagyobb legyen.
3/4 anonim válasza:
Gyorsabban megsül,ha a rostjait felpuhítod.
4/4 anonim válasza:
Mi a gasztronómiában a klopfolás?
hús rostjainak lazítása
Klopfolás:
Szeletelt húsok rostjainak lazítása ún. húsverő kalapács segítségével. A szeletelt hús ezáltal könnyebben sül, porhanyósabb és formásabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!