Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mire jó a klopfolás? Csak...

Mire jó a klopfolás? Csak annyi, hogy vékonyabb lesz a hús? Mert akkor egyszerűen vékonyabbra vágom, nem? Nagymamám régen mindig klopfolt, mi soha. Különbséget sose éreztem.

Figyelt kérdés
2011. nov. 12. 17:20
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

A hús rostjainak puhítására szolgál, a vendéglősök pedig a hús nagyobbítására használják...:)

jómagam sem vagyok híve, inkább éles késsel megfelelő vastagságút próbálok vágni. ha kicsit inas lenne, a széleit itt-ott bevagdosom, hogy ne ugorjon össze.

A család nem szeretí papírvékony száraz húst.

2011. nov. 12. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
84%
hús rostjainak lazítására...meg arra hogy nagyobb legyen.
2011. nov. 12. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsabban megsül,ha a rostjait felpuhítod.
2011. nov. 12. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi a gasztronómiában a klopfolás?


hús rostjainak lazítása


Klopfolás:


Szeletelt húsok rostjainak lazítása ún. húsverő kalapács segítségével. A szeletelt hús ezáltal könnyebben sül, porhanyósabb és formásabb lesz.

[link]

2011. nov. 13. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!