Mit készíthetek el előre a holnapi főzéshez?
Kezdő háziasszonyként,holnap először vendégeket várok. Félek, hogy nem leszek kész időben, így arra gondoltam már ma délután előkészítek pár dolgot.
A húst,sajtot bepanírozhatom?
A krumplit,hagymát megpucolhatom, összekockázhatom?
A kókuszgolyót összegyúrhatom,és holnap csak kigolyóznám?
A húst és a sjtot bepanirozhatod ! A sajtot tedd be a fagyasztóba igy amikor sütöd nem folyik ki. A hagymát nyugodtan kockázd össze.
A krumplit azért ne mert ha még citromos vizbe is teszed 1 éjszaka alatt nagyon kiázik a keményitő és ha sült krumplit csinálsz akkor nem lesz tartása a krumplinak,lötyedt lesz sütés után.
De reggel ha megcsinálod és 3 -4 órát van hideg citromos vizbe nem lesz gond. A vízbe pár csep citromlevet tegyél.
A gólyót is megcsinálhatod és gólyózd is ki ma du mert az sok időt elvesz. Aztán tedd be hütöbe,és mielőtt jönnek 2 órával vedd ki mert akkor nem lesz nagyon kemény .
Amit írtál, azt mindent megcsinálhatsz ma, kivéve a krumplit és a hagymát. A krumpli (szerintem) előre pucolva még a hűtőben is "megfeketedik", a hagymaszag pedig (akármilyen alaposan becsomagolod), akkor is betölti a teljes hűtőt.
A kókusz-golyókat szerintem ma teljes egészében elkészítheted, tálcára rakva semmi bajuk nem lesz.
Levest főzöl? (Ha nincs benne krumpli és tészta, akkor azt is megfőzheted még ma!)
Nagyon köszi nektek!!!
Akkor ma megcsinálom a panírozást és a kókuszgolyókat.
Igen lesz leves,halászlé,de azt teljes egészében a párom csinálja,annak ő a nagy szakácsa,nekem ahhoz csak a gyufatésztát kell kifőznöm.-és ehhez gondoltam összevágni a hagymát,mert azt mondta a párom ahhoz elég sok kell.
A krumpliból pedig püré lesz,de akkor azt hagyom holnapra!
Második vagyok.
Szerintem így tökéletes lesz. Ne aggódj, minden jó lesz, és időbe is bele fogsz férni. Sok sikert és jó étvágyat!
(Egyébként, ha a háziasszony egy picit lemaradásban van, amikor megjönnek a vendégek, akkor nem rögtön az asztalhoz ültetjük őket, hanem egyéb helyekre, /ha van/ és rövid-itallal kínáljuk őket. Ezzel időt nyerünk, ill. finoman jelezzük, hogy egy kicsit várni kell. Ha mindennel sikerül időben elkészülni, akkor ülhetnek rögtön az asztalhoz! :))))
Köszi!
Igen a nappaliban le tudnak ülni,ott lesz az asztalon innivaló meg rágcsa.
Szerintem előre panírozva sokkal finomabb a rántott hús! A prézli nem válik le róla olyan könnyen a forró olajban, amióta ezt megfigyeltem, én mindig jóelőre bepanírozok mindent és hűtőbe teszem. A sajtnál érdemes dupla panírt csinálni, mert sok sajt nagyon könnyen kifolyik.
Ahogy fentebb írták többen, én is úgy csinálnám az előkészületeket. Hagymaszag megelőzhető, ha jól záró edénybe teszed a feldarabolt hagymát és nem simán fóliába.
Köszi,neked is!
Igen a sajtra én is dupla panírt készítek!
A hagymát még látom,mert furin hangzik,de az jutott eszembe,hogy összekockázom,beleteszem dobozba,zacsiba, és kiteszem az erkélyre-elég hideg van már éjjel.Ez nagyon rossz ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!