Több mint fél kg nem túl friss kenyérből mit készíthetek?
Ha hagyod a szabad levegőn teljesen megszáradni akkor kenyérmorzsát darálhatsz belőle. Jól jön a legközelebbi panírozásnál.
Egyébként máskor a kenyér "megpunnyadását" megelőzheted ha teljesen frissen, felszeletelve lefagyasztod. Amikor kell kiveszel pár szeletet a fagyóból, és néhány óra alatt kiolvad, teljesen olyan lesz mint ha friss lenne. Mikróval nem érdemes gyorsítani mert megszívja magát a saját nedvességével, időt kell neki hagyni és akkor jó lesz.
- krémlevesre pirított kenyérkockát készíthetsz
- fasírtba belegyúrhatod
- zsemlegombócot készíthetsz belőle "hamisan" (csak annyi különbséggel, hogy zsemle helyett kenyérkockát dolgozol bele :) )
- gyerekkoromban sokszor ettük meg a maradék szikkadt kenyeret tejjel leöntve és cukrozva, ha nagyon jól ment, akkor kakaóporral vagy fahéjjal is megszórva. Nagyon finom!
A kenyeret beáztatod vízbe.
1 nagyobb fej hagymát olajon megfonnyasztod,egy nagyobb edényben.
a hagymához teszed a jól kifacsart kenyeret,
3 egész,nyers tojást,
bors,vegeta,petrezselyemzöld,pici pirospaprika.
Az egészet jól kikevered,én a botmixerrel szoktam,nagyon gyors.
A tepsit kicsit kiolajozod,beleteszed egyenletesen a "kulimászt", 180 fokon,kb 30-40 perc alatt megsütöd.
Isteni " süti" !
Egyébként ez a töltelék,amit a csirkecombba is tesznek.
Ezt vasárnap a húslevesbe úgy főzöm bele,hogy folpackba csavarom,és a lobogó levesbe dobom.Isteni a húshoz,zöldségekhez. Lagzikban ettem régen ilyet.
Jó étvágyat ! Próbáld ki !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!