Milyen szisztéma alapján pakoljátok a hűtőtöket?
Ahogy épp kényelmesen befér. Dobozba csak a készételeket rakom, meg amim folyik, mert a dobozok sok helyet foglalnak, a hűtő meg kicsi. A tojás tartóban van, a zöldségek pedig alul a zöldségtartó fiókban.
De sajnos nálam tényleg az az elsődleges szempont, hogy beférjenek, holott ketten vagyunk egy közepes méretű hűtőre, mégis alig elég :)
Alul az egyik zöldségrekeszben tartom a reggelizős dolgokat (vaj, felvágottak, macisajt, sajt), a másikban a tejtermékeket (tejföl, joghurt, vaj).
Az alsó üvegpolcon vannak a tejek (10l befér), sokat iszunk, ez elég 1-1,5 hétre, mellette a tojás.
Felette kosárban paprika-paradicsom-uborka, másik kosárban alma, banán, stb.
Van egy italtartóm is benne, ott vannak az üdítők.
A felső két polc a készételeké, a feldolgozásra váró zöldségeket
egy tálcára szoktam betenni, hogy ne a hűtő polcot koszoljam. A húsokat én a mélyhűtőben tárolom, úgyhogy ide nem kell neki hely.
Az ajtóban vannak a lekvárok, majonéz, túrórudi, meg az egyéb apróságok.
mi úgy pakolunk itthon, hogy a hamar romlandó cuccokat (felbontott dolgok, joghurtok, szalámik) felülre (szem magasságba) kerülnek. Hogy szemnél legyenek, hogy lássuk minek kell először elfogynia.
A középső "sötétebb" részre pedig olyanokat pakolunk, amik -mégha el is feledkezünk róluk- nem romlanak meg könnyen, vagy sokat használjuk így nincs ideje megromlani, szóval nem kell szemelőtt lennie, így is úgy is használjuk (vaj, margarin, sajtok, lekvárok, savanyúság).
A hűtő aljában a zöldségesláda, értelemszerűen a zöldségeknek, gyümölcsöknek.
Ajtóban felül a mindenféle szószok, alul az üditők.
Egy hűtőben - mivel a hideg levegő lefelé száll - alul van a leghidegebb (ha nincs benne ventillátor) .
Én azt teszem alulra, aminek a legalacsonyabb hőfok kell (felvágott, tajtermék stb.), és a megbontott lekvárok és befőttek, meg az italok vannak legfelül.
Nálam a felső polcokon van hidegebb. Ezért:
- A maradék készételt átrakom kisebb zománcosba (valamiben úgyis melegíteni kell). Vagy fedővel, kistányérral, vagy alufóliával beborítom. Ezek mennek a felső polcra.
- Az alatta lévőre teszem a főzésre váró friss húst is (amikor hazaviszem, azt zárható müa. dobozba teszem). Erre a polcra teszem még (tálcára gyűjtve) a felvágottak, vaj, sajt, hasonlók.
- Az üvegpolcra megy a tojás, a zsír, és ha még van valami hasonló
- A dobozokba a zöldség, gyümölcs
- Ajtóban mustár, majonéz, üdítők, tejföl, túró
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!