Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehetne felhasználni a...

Hogyan lehetne felhasználni a panírozásból maradt tojást?

Figyelt kérdés

Elég sok maradt, nem szeretném kidobni. Rántott sajtot csináltam (tehát nem halat vagy ilyesmit)

Rántotta? De kicsit lisztes-morzsás...


2011. aug. 31. 09:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én teszek hozzá még lisztet, sót, egy kis tejet vagyis kb egy sűrű palacsinta tésztát csinálok belőle és merőkanállal a forró olajba engedem és kisütöm. Nálunk ezt tarkedli-nek nevezik.( nem csak akkor csináljuk, amikor van maradék tojás, hanem önálló fogásként is) tejfölös salátával nagyon finom !
2011. aug. 31. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm a sok választ.

Hát kissé mellé ment a dolog.

Ugyanis a rántott sajt olajában levő morzsadarabkák megégtek és irtóra bűzlöttek, mire megcsináltam a tojásos cuccot (a krumplit nehezebb volt lereszelni mint gondoltam), így abba az olajba már nem tettem bele. Ezúttal megint kuka lesz, mert ennek kedvéért nem forrósírótok új olajat új edényben, az megint csak "pocsékolás".

Szóval tanulópénz. Lehet, hogy a sütés megkezdése előtt kellett volna összekevernem a masszát, de hát majd legközelebb...


A rántott sajt isteni lett viszont, soha ilyen jól nem sikerült (nem folyt ki a sajt és nem égett le :o)


Egyébként a dupla panír miatt raktam sok tojást, szeretem, ha van bőven, úgy egyenletesebb lesz. Tulajdonképpen mindig ki szoktam dobni a maradékot, csak most sok maradt...

2011. aug. 31. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!