Főzünk jó bablevest?
A tarkababot és (ha házi eredetű) füstölt csülköt vagy füstölt lapockát előző este beáztatom. A babnak áznia kell, a husinak pedig, hogy ázzon ki belőle a só. Másnap a csülköt, lapockát alaposan megtisztítom.
Ha csülök, akkor először azt teszem fel főni, amikor kb. félfövésben van, akkor teszem bele a babot (lapockát vele együtt lehet), és amikor a bab is félfövésben, akkor a zöldséget. Mellé rakok egy-két fej fokhagymát és babérlevelet. Amikor a husi megfőtt, azt kiszedem, a levest berántom paprikás rántással és ecettel ízesítem. A leves sózására vigyázni kell, mert a hús még enged!
Ha lapockát főztem bele, a csontról lefaragom a húst és visszarakom a levesbe.
A csülköt megkenem zúzott fokhagymával és megszórom csípős törtpaprikával. Vagy estére hidegen vacsorára, vagy másnap egy paradicsom-mártás mellé az ebéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!