Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tyúkhúst el tudom így készíteni?

Tyúkhúst el tudom így készíteni?

Figyelt kérdés
Levest főztem egész tyúkból, de érezni a húson hogy már öreg volt. Arra gondoltam, a csontról lefejtem a húst, apróra vágom és serpenyőben fűszeresen megpirítom, aztán vmivel megesszük. Ez így jó? mert most ahogy van, élvezhetetlen az állaga... Kidobna nem akarom, annyira nem vagyunk gazdagok... vagy mit csináljak vele?
2011. júl. 26. 09:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is jó lesz, (combot, szárnyat) apró kockákra vágva brassóinak megcsinálod, akkor már átsül.

Ha a mellehúsát le tudod szelni vékonyra, és lisztbe forgatva (mint a natúr-szeletet), vagy panírozva és rántott szeletként sütöd meg, szerintem az a bundában még ugyanúgy átpuhul, mint más nyers hús. Akkor már kétfajta kaját csináltál belőle. Persze attól függ, hányan vagytok rá.

2011. júl. 26. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Akár sütőben is megsütheted!
2011. júl. 26. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

elhiszem, hogy élvezhetetlen. annak mindene belefőtt a levesbe, azért íztelen.

nagyon erőltetett módon, lehet esetleg nagyobb darabokban megpirítani és valamilyen szósszal, paradicsom, vagy pl a zöldségekből vadasmártás, elfogyasztani, de akkor is ízetlen főtthús marad.mindenesetre jól fűszerezd be.

még amit tudok ajánlani, kicsontozva , dinsztelt hagymán átpirítani, majd ledarálni. ehhez 2-3 főtt tojást is utánadarálni, alaposan fűszerezni, só, bors , majoranna, mustár és annyi tejföl, hogy kenhető legyen.

így húspástétomként hideg vagy melegszendvicsre finom alapanyag lehet belőle.

2011. júl. 26. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

Én ettem ilyet, a levesben főtt tyúk meg volt sütve. Borzalmas volt, íztelen, száraz. (A leves belőle isteni!)

Ez alapján én biztosan nem kínlódnék vele, felesleges időpocsékolás + a tojás, a panír, a gáz/villany - és nem lesz finom.

Persze lehet, hogy mások finomabban el tudják készíteni, én én ettem csak rosszat, de annyira rossz élmény volt, hogy nem próbálnám ki újra.

2011. júl. 26. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A pástétom nem rossz ötlet, azt még el tudom képzelni, hogy jó lesz.
2011. júl. 26. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

A melle húst már megettüka levesben, zöldségekkel. 2en vagyunk, tehát ma vacsira ilyen sültnek gondoltam. Ott van uyge 2 nagy comb, meg a szárnyai, a farhátról már leszedegettem a húst, de mégis csak 2 nagy comb, fáj a szívem, ha ki kéne dobnom.

Megpróbálom megpirítani, előtte bepácolom, hátha úgy megpuhul egy kicsit. Aztán majd meglátjuk. legfeljebb lesz a kutyának egy jó vacsija...

2011. júl. 26. 10:30
 7/12 A kérdező kommentje:
nagyon tetszik a pástétom, de ahhoz kevés a hús, hogy ennyit bajlódjak vele.
2011. júl. 26. 10:34
 8/12 anonim ***** válasza:
hidd el, hogy egyszerű a pástétom, megéri a fáradságot. a daráló elmosása tart a legtovább benne:))
2011. júl. 26. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha bepácolod, aztán sütőben fólia alatt még puhítod egy kicsit. Ha jól befűszerezed, utána tejszín, reszelt sajt meg amit akarsz, még valami ízt is tudsz neki adni. Annyit megér, én sem dobnám a kutyának.
2011. júl. 26. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 doboszoli ***** válasza:

Véleményem:

Kutyából nem lesz szalonna, mint ahogy fából sem vaskarika.

2011. júl. 26. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!