Hogy lehet főtt ételt egy-két hétig eltárolni hűtés, fagyasztás nélkül? Szárazdunszttal?
Házilag nem igazán tudod megoldani, mert egyrészt NAGYON sterilen kell hozzá dolgozni, másrészt meg a szorosan lezárt csavaros üvegekbe töltött kajákat TÖBB ÓRÁIG kellene dunsztolni (NEM száraz dunszt).
Rengetegbe kerülne az energia ehhez, és még akkor is marad valamennyi rizikó, hogy megromlik, és ételmérgezéssel kórházba kerültök. Akkor már az is jobb (és adott esetben olcsóbb), ha valami kifözdében esztek ott.
De sátorozáskor sokkal hangulatosabb bográcsban fözni, grillezni - az friss és jobban is illik egy ilyen nyaraláshoz.
Nem hinném, hogy otthon ez simán megvalósítható lenne...vagy ha igen, többe kerülne a leves, mint a hús.
Amúgy 1 hetet ki lehet húzni, ha visztek magatokkal krumplit, hagymát, kolbászt, szalonnát, száraztésztát, sárgaborsót és fűszereket. Ja, és bográcsot. Sokkal hangulatosabb is. :)
Káposztát lehet venni konzerveset is, ha van bográcsod, azt tudod variálni babbal, paradicsommal is.
Héjában sült krumpli isteni egy kis vajjal meglocsolva.
Sült alma is nagyon finom.
Üveges bolognai vagy bármilyen szósz is jó lehet, ha tésztát tudsz főzni.
Zöldségek is elég jól elállnak, így egy kis zöldségleves is kivitelezhető.
Simán el szoktam rakni üvegbe mindent. Húst, gombapörköltet, zöldségeket...
De! Nem elég, ha csak gyöngyözik, forrjon rendesen, és nem elég pár perc, egy órát dunsztolom, plusz utána száraz dunszt. És igen, az üveg, és minden legyen előtte alaposan elmosogatva, és 20százalékos ecettel kiöblítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!