Miért teszik újságpapírba a dunsztolandó lekvárt? Mi a papír funkciója?
Én mindig sok-sok párnába és rongyba teszem, de az üvegek egymáshoz érnek, nincsenek egyesével papírozva. Nem érzem ennek jelentőségét, viszont sok helyen olvasom, s nem értem...
?
Na de egyesével?
Az egész lekvárgarmada együtt többrétegű rongyban van, s vastag tollpárnák között sem megy ki a meleg... Mért lenne jobb papírral.
Tegnap ilyenkor készült lekvárom ma is tűzforró, ahogy benyúltam a dunsztba.
Milyen lenne papírral?
maga a dunsztolás is felesleges....1 másfél óra alatt tudsz kész lekvárt csinálni(kb 20 normál üveggel)
megmos,kimagoz,kivágni a rosszat eddig ugye nem nagy dolog
mi ilyenkor ledaráljuk
feltesszük főni,dzsemfix kb 2-3db így kevesebb cukor is kell hozzá és mehet azonnal a spájzba nem kell dunsztolni
Továbbra is a papírbacsomagolás tudományosabb magyarázata érdekel.
Az egyebek inkább az "ahány ház annyi szokás" elven múlnak.
A magam részéről arra törekszem, hogy ne tegyek bele se szalicilt, se nátrium-benzoátot, sem mindenféle dzsemfixeket. Hanem csak a gyümölcsöt minimális cukorral. A dunsztolás nekem nem fájdalmas. Van hely és párna hozzá elég. Csak egyel többször kell megemelni az üvegeket, mivel nem rögtön a polcra kerül. Ez nem nagy kunszt, 2 perc.
Úgy vagyok vele, hogy inkább édesebben eszem, mint tartósítószerrel. Különben is, a lekvárt nem magában esszük, hanem édességekbe megy. Max olyankor kevesebb cukrot teszek a tésztába, stb...Úgyhogy inkább a főzést és a dunsztolást tökéletesítem, hogy minél kevesebb cukorral elmaradjon. Ezért a feltett kérdésem is.
Egyébként köszi a hozzászólásokat!
nem tudományos, de talán praktikus oka van. nekem is volt, amikor valami oknál fogva megrepedt az üveg,és
és kiszirvárgott belőle a cucc.ha újságba tettem volna, talán nem ragadt volna az összes üveg és a pokróc...
lehet, hogy amikor bepakoltam összekonccantak, ki tudja miért repedt meg, de igencsak bosszankodtam miatta.
szerintem nem hülyeség becsomagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!