A kérdésem a következó lenne: ártalmas-e a natriumbenzonat, (E211)? Valamint együtt használható-e a borkénnel. Kaptam egy savanyúságtartósító receptet amiben mindkettő megtalálható.
nem ártalmas, akkor nem lehetne forgalomban. a borként pedig, csak paprikához, káposztához használom, hogy szép fehér maradjon, az uborkát kifakítja.
szóval mindegyiket lehet, sőt kell otthoni savanyúságtartósításhoz, csak nagyon mértékkel.
a borkén nagyon hasznos ecetes paprikához, /almapaprika/
káposztával töltött paprikához, csalamádéhoz.
de csak annyi, hogy pl egy 7,20-as üveget, ha tele van belevalóval, felöntöd a lével, és egy vékony szívószálat egy centire beledugsz borkénbe, és azt elkevered a savanyúságlében az üvegek tetején, és így tovább minden üvegre.
szépek és ropogósak maradnak.
sok sikert.
Manapság már mi nem az...
Tartósítószer. Allergiát okozhat. Én allergiás vagyok rá. Ez is olyan mint a teli pohár effektus. Ha megtelik vele a szervezeted okozhat panaszt ( allergia, kiütés, bélbántalom... ) Ezek a tartósítószerek lassan teszik tönkre az ember szervezetét. Hozzánk sajnos sok beteg jár akinek tartósítószer allergiája van. Eszik-eszik a sok sz@rt, és nálunk kötnek ki. Sokan például megdöbbennek, hogy a vegeta meg a Maggi kocka okozhat bajt. Könyörgöm, amikor nem voltak ezek a gyorsítók, akkor is főztek az emberek!
Arra pedig, hogy ha káros lenne nem engednék forgalazni, annyi a válaszom, hogy nem fognak dicsekedni, hogy egy árú tele van E betűvel. Szeretem mikor ráírják a 100%-os narancslére, hogy TARTÓSíTÓSZERT NEM TARTALMAZ. A nagy sz@rt. Mondjuk nem csak a narancstól olyan szép sárga, hanem amit beletesznek tartrazintól, és biztos nem a gyümölcstartalamtól áll el hónapokig. Azért mert valamire nem írják rá rá, nem dicsekednek miből van, attól még tele van minden rosszal.
Attól, hogy valamilyen adalékanyagnak E betűjele és számkódja van, nem okvetlenül káros. sőt mindennek van
hogy a legegyszerűbbet mondjam a sónak is.
az E az európai kódrendszert jelenti, és a más földrészről való összetevőket is be kell azonosítani E kóddal.
ez egy hisztéria az E -vel kapcsolatban, nyugodtan utána lehet nézni, erre való többek között a net.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!