Kiszáradt kenyér/zsemle/kifli: daráláson kívül hogyan hasznosíthatnám?
Első vagyok,még két recept:
Gombás rakott kifli:
Felkarikázod a kiflit vagy zsömlét, A kenyeret kisebb darabokra töröd.
Főzöl keménytojást.
Kevés zsíron vöröshagymát dinsztelsz,ráteszel gombát (konzerv is jó),sót,borsot,oregánót (vagy bazsalikomot) teszel rá és megpárolod.
Egy mikrózható tálat kikensz vajjal vagy margarinnal.Alulra teszek kifli,rá a karikára vágott tojást,arra a gombát(leve nélkül),újra tojás,és legfelül kifli.(Ha sok,akkor lehet több sor is)
A gombalevéhez házitejfölt vagy főzőtejszínt keversz és forrón ráöntöd a rakott kiflire. Lefeded a tálat (folpackkal) és addig melegíted a mikróban,amíg a levét elfövi.
Ha nagyon száraz a kifli,akkor mártsd be egy kevés tejbe.
Gyümölcsös kifli:
A tejbe mártott kiflit(zsömlét,kenyeret) kivajazott,mikrózható edénybe teszed.
Egy sor kifli,egy sor gyümölcs,amíg a készlet tart.
Főzöl vaníliakrémet (lehet pudingporból is,de több tejjel,mint amennyit ír).
Ezt ráöntöd a rakottasra,és lefedve addig mikrózod,amíg a levét elfövi.
Ha a gyümölcs savanyú,vagy édesebbet szerettek,akkor a gyümölcsre tehetsz egy kevés cukrot vagy mézet is.
melegszendvics, bundáskenyér, piritós, máglyarakás, mákosguba, tejbe megfőzöm és akármilyen pudingot adok hozzá, fasírt, töltölekék húsba, gombába, zöldségbe stb
zsemlemorzsa, zsemlegolyók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!