Meggyet hogyan kell fagyasztani?
Kaptunk több kg meggyet, amit majd szeretnék akár süteménynek is megcsinálni. Most vizsgáim vannak, ezért inkább lefagyasztanám.
Mire kell figyelni, hogyan fagyasszam?
Nyugodtan fagyaszd le magostól. Ha kienged,akkor is kitudod magozni. A normál hűtőben könnyen megpenészedhet,és kár lenne kidobni.
Magozót nem érdemes venni,mert sokkal lassabb,mintha kézzel magozod ki a meggyet. Az enyém évek óta a kamrában pihen.
Köszönöm, akkor lefagyasztom így, ahogy van. Szüleimnél volt magozó, azzal egész gyorsan ment.
Kézzel nem magoznám ki, mert megfesti a körmöt.
Fontos hogy ne hagyj ki egylépést sem: nekem így vált be:
sterilizálás bármely márkájú gépben
2. szűrés 3X 1 szűrő nagy lyukakkal 2. közepes 3. a leg kisebbel.
3. mikrózás 15 mp /ez arra jó hogy megölje a sterilizálás után fennmaradtakat.
4. magozás egy steril géppel /igény szerint/
5. mosás 2 perc 99C fokos vízben
nekem bevált próbálja ön is.
lehet hogy kicsit hosszú de legalább nem megy bakteriális fertőzés a szervezetünkbe .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!