Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudnék jó savanyú...

Hogyan tudnék jó savanyú uborkát befőzni télire?

Figyelt kérdés

hogy ropogós maradjon, és ne essen össze a közepe, mert nekem így maradt.

köszönöm!


2011. jún. 5. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Én évek óta az alábbi receptet használom:


5 l léhez:


1,6 l víz

0,5 l 10%-os ecet

17 dkg cukor

7 dkg só

1 m.k. na- benzonat

2 m.k. szódabikarbóna


Ezt összekeverem, és simán ráöntöm. Nem dunsztolom, hanem egyből rakom a helyére.

2011. jún. 6. 05:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. jún. 7. 07:09
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
De aranyos vagy! Jót nevettem. Uborkát nem befőzünk, hanem eltesszük télire. Ha megfőznénk, akkor aztán nem lenne ropogós. Befőzni a lekvárokat stb szokták.
2011. jún. 7. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm cukormókusnyuszicsibe :)
2011. jún. 8. 07:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszitek el, de én már főztem be uborkát! A megmosott uborkákat sós, cukros, ecetes, mindenféle füszeres fővő vizbe raktam, nem sokat a fazékba, pár percig főztem, utána kiszedtem, forrón üvegekbe raktam. Megpuhulnak az uborkák, jó sok fér az üvegbe. Mikor minddel végeztem, ezt a fővő levet ráöntöttem száraz dunsztba tettem. Nagyon finom volt, visszakeményedett, a füszerezés fontos! Próbáljátok ki egy kis adaggal.
2011. jún. 8. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Érdekes. ki fogom próbálni, köszönöm a tippet!
2011. jún. 9. 06:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!