Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi volt az a dolog amin...

Mi volt az a dolog amin elcsodálkoztál, mikor főzni kezdtél?

Figyelt kérdés
Ez alatt azt értem, hogy milyen főzési praktikákat tudsz/tanultál ami hasznodra vált és talán még csodálkoztál is rajta, hogy igaz.
2011. jún. 3. 11:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy ha káposztát főzök, akkor az első levét le kell önteni és így utána nem okoz "szelet a belkben"?
2011. jún. 3. 15:42
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, de felnőtteknél ez nem olyan gáz. Vagyis de. De semmi bajuk nem lesz tőle :D egymillió ilyen praktika van, életed végéig tanulhatod őket. Főzésnél kialakul az egyéni stílusod, bátran próbálkozz. Nagyon szeretjük a curry fűszert, a római köményt... a legművészibb dolog mégis kevés pénzből főzni színvonalasan.
2011. jún. 3. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem szorosan főzés, de ebben a melegben igen hasznos tipp:


Nyáron a tűző napon 1-2 óra alatt így lehet lehűteni egy üveg itókát:

Csavard be egy vizes törölközőbe és tedd ki a tűző napra, még jobb, ha a szelek is járják, időnként cseréld a törölközőt. A fizikai része: a naptól és a széltől elkezdődik a párolgás, ami hőt von el - az üvegtől.


Üveges buborékos italból (sör, pezsgő, stb.) nem megy el a buborék, ha egy kanál szárát dugod bele.

2011. jún. 4. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Káposztaügyben csak annyit tudok, hogy főzés előtt 2x megmosom és kinyomkodom belőle a vizet, és akkor nem lesz olyan savanyú. De utána még soha nem öntöttem le róla a vizet, mert nekem megér egy szélvihart is, ha jó íze van... :-P
2011. jún. 4. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
tégy néhány fogvájót az olajba, ha rántott húst sütsz, nem ég meg a prézli.Élesztős tésztának nem kell előmelegíteni a sütőt csak a sütőporosnak.Könnyebb a nokedli tésztája, ha tojás és víz helyett tojással és tejjel kevered.tavasszal amikor már nem olyan jó az íze a krumplinak tégy a főzővízébe teáskanálnyi ecetet.Ha nehezen fő a szárazbab késhegynyi szódabikarbóna segít.krumplipürét forró tejjel kell kikeverni.(40 évnyi tapasztalatom alapján)
2011. jún. 5. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
káposztaételbe köményt tégy ,elősegíti az emésztést.szárazbab fűszere a csombor, fasírozotté a bazsalikom ,ragulevesekbe lestyán vagy tárkony, szárnyasoké majoranna
2011. jún. 5. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!