Mi volt az a dolog amin elcsodálkoztál, mikor főzni kezdtél?
Ez nem elsősorban a főzéshez, de a konyhához tartozik.
A só, cukor és egyéb apró szemű fűszer mellé, ha raksz pár szem rizst, akkor az magába szívja a felesleges párát.
Hirtelen most csak ez jutott eszembe.
Hogy a sütiket tényleg ki kell venni a sütőből, mielőtt teljesen kész lennének, mert mire kihűlnek, pont jóra megsülnek magukban. Ugyanez igaz a zsemlemorzsára.
De sok ételt odaégettem, mire elfogadtam :)
Valamint hogy mosogatószerrel tényleg _mindent_ le lehet takarítani a konyhában.
A tésztát én már csak úgy főzöm, ahogyan anno a nagymamám. Ha már majdnem készen van, fedő rá, láng el, pár perc és megpuhul a forró vízben.
Rántott húst lehet a sütőben is olajban sütni, kevésbé lesz olajszag a konyhában.
Köszönöm a válaszokat, nagyon jók! Még jöhetnek :)
Hogy sütöd meg a rántotthúst a sütőben?
Én akkor néztem nagyot, mikor rájöttem, hogy a nedves serpenyőből kidurran az olaj...jáháj.... :-))))
Hasznos tapasztalat az volt, hogy a lucskos káposztában tényleg szó szerint szét kell főni a füstölt húsnak, és mennyei íze lesz, ha nem szedem le szimplán megfőve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!