Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi volt az a dolog amin...

Mi volt az a dolog amin elcsodálkoztál, mikor főzni kezdtél?

Figyelt kérdés
Ez alatt azt értem, hogy milyen főzési praktikákat tudsz/tanultál ami hasznodra vált és talán még csodálkoztál is rajta, hogy igaz.
2011. jún. 3. 11:04
1 2
 1/16 Tinker Bell ***** válasza:
100%

Ez nem elsősorban a főzéshez, de a konyhához tartozik.


A só, cukor és egyéb apró szemű fűszer mellé, ha raksz pár szem rizst, akkor az magába szívja a felesleges párát.


Hirtelen most csak ez jutott eszembe.

2011. jún. 3. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a sütiket tényleg ki kell venni a sütőből, mielőtt teljesen kész lennének, mert mire kihűlnek, pont jóra megsülnek magukban. Ugyanez igaz a zsemlemorzsára.

De sok ételt odaégettem, mire elfogadtam :)

Valamint hogy mosogatószerrel tényleg _mindent_ le lehet takarítani a konyhában.

2011. jún. 3. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Elcsodálkoztam én pl attól, hogy: ha szódabikarbonát teszel akkor a hús hamarabb megpuhul.És ez így is történt amikor kiprobáltam.
2011. jún. 3. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

A tésztát én már csak úgy főzöm, ahogyan anno a nagymamám. Ha már majdnem készen van, fedő rá, láng el, pár perc és megpuhul a forró vízben.

Rántott húst lehet a sütőben is olajban sütni, kevésbé lesz olajszag a konyhában.

2011. jún. 3. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon jók! Még jöhetnek :)


Hogy sütöd meg a rántotthúst a sütőben?

2011. jún. 3. 12:12
 6/16 anonim ***** válasza:
A levesfőzés nemcsak abból áll, hogy bedobálod a fazékba a dolgokat és főzöd a vízben adott ideig. Én nem szeretem a levest, de a lányom és a férjem nagyon, tehát meg kellett tanulnom, már többféle megy és tényleg finom lesz! A főételekkel, édességekkel sose volt gondom. Mindenkinek meg kell ismernie a saját sütőjét és be kell szereznie azokat a dolgokat, amik neki segítenek a főzésnél: nekem pl. turmixgép nem kell, de a botmixeremet és a zöldséghámozóimat nem adnám egy vak lóért :D
2011. jún. 3. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Magasabb falú tepsi kell, bele olaj, kb. ugyanolyan magasan, mintha serpenyőben sütnéd. Betolod a sütőbe (fogalmam sincs hány fokra, 8-as fokozatú gázsütő 3-4 között), ha jó forró, belerakod a husit, pár perc múlva megnézed, megfordítod. Kiveszed, lecsöpögteted, papírkéztörlőre rakod, megeszed :)
2011. jún. 3. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 Tinker Bell ***** válasza:
És finomabb is a sütőben sült rántott hús! :)
2011. jún. 3. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim válasza:
jujj ezek nagyon jók, be is jelölöm a kérdést :)
2011. jún. 3. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor néztem nagyot, mikor rájöttem, hogy a nedves serpenyőből kidurran az olaj...jáháj.... :-))))


Hasznos tapasztalat az volt, hogy a lucskos káposztában tényleg szó szerint szét kell főni a füstölt húsnak, és mennyei íze lesz, ha nem szedem le szimplán megfőve.

2011. jún. 3. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!