Hogy hívják azt az édesítőszert amit kukoricatorzsából vonnak ki?
Figyelt kérdés
2011. máj. 14. 08:19
2/5 anonim válasza:
Xilit. Magyarul finomkodva nyírfacukornak is mondják, mert eredetileg nyírfakéregből vonták de, de ez ma valójában kukoricaszárból készül, nem torzsából, ha jól emlékszem. Ez a legjobb édesítőszer, természetes, nem savasít, mint a mesterséges édesítőszerek, viszont a cukor káros hatásaitól is mentes. Az édesítőhatása elvben a cukoréval egyezik, bár én azt tapasztaltam, hogy gyengébb. Csak van egy bökkenő: Legutóbb 2000 Ft-ért láttam fél kilót.
4/5 anonim válasza:
A xilit az emberi szervezetben, a szövetekben is megtalálható. Kivonható a bogyós és más rostban gazdag gyümölcsökből, zöldségekből, továbbá kukorica csőből, és a finnek felfedezésének köszönhetően nyírfa kéregből is.
5/5 A kérdező kommentje:
igen . köszönöm
2011. máj. 15. 18:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!