A szalámi féléket a sajtot, zöldtségeket, hogyan tároljátok a hűtőben?
Lehet kapni nem túl drágán frissentartó dobozokat. abba tedd a felvágottat és másikba a sajtot. a sonkára is tedd rá a tetejét.
a nyálkás parizert dobd ki, a felbontott szendvicskrémet
folpakkal letakarva a tetejét még egy-két napig használhatod, ne borítsd át semmibe.
a kigyóuborkát tarhatod a fóliával együtt a hűtőben, de nem sokáig.ha leveszed a fóliát alaposan mossad meg és utána hámozd.
a zöldségeket valóban a hűtő alsó dobozaiban tárolhatod, de ne neylonzacskóban, hanem, ha lehet valamilyen papírban. pl. konyhai törlő. a keletkező párát felszívja, így nem olyan gyorsan romlik. a neylonban csak befülled.
Én azért használok folpackot, mert pl. egy szaláminál, amikor fogy, szabadul a hely is, ill. elég benézned a hűtőbe, és látod, hogy mennyi van belőle. Azért használom a hűtőben a tálcát, mert akkor mégiscsak egy mozdulattal ki tudom szedni a hűtőből (pl. vacsora, vagy éppen az olvasztás, tisztítás előtt-után).
A dobozka akkor is ugyanazt a területet elfoglalja, amikor már kevés van benne, és engem zavarna, hogy a sok kis dobozkát állandóan pakolgassam, ha valamit éppen keresek. Nem tudom, próbáld ki, neked melyik a jobb.
A fejes salátát újságpapírba csomagolva a zöldséges rekeszben pár napig frissen lehet tartani. A külső leveleket úgyis eldobjuk, ami az újsággal érintkezett.
/Húsvétkor elutaztunk, a hütőben maradt, 5 nap után is friss volt./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!