Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A pogácsákban a tönkölybúza...

A pogácsákban a tönkölybúza lisztet mivel helyettesíthetem?

Figyelt kérdés

Egyáltalán mi a különbség?

Sajnos nálunk a boltban nem kapni ilyet, és most nem tudok bemenni vásárolni nagyobb üzletbe.

Van valakinek tippje?

Hagymás-köménymagos pogácsáról lenne szó amúgy, ha ez számít.


2011. ápr. 19. 09:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a tönkölybúzaliszt egészségesebb, de a belőle készült pogácsa egyáltalán nem finom.nehéz és tömör.

nyugodtan csinálj pogácsát sima finomlisztből.

2011. ápr. 19. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
a lisztek szabadon keverhetők - pl én búzaliszt és barna rozslisz kev.ből sütök pogácsát- izlik a fogyasztóknak, tömik befele
2011. ápr. 19. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem használtam még tönkölybúza lisztet, de a sima finomlisztből is teljesen jó a pogácsa.
2011. ápr. 19. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

A tönkölybúzától nem lesz tömör a pogi, csak ha teljes kiörl. a tönkölybúzaliszt.

A tönkölybúza egy búzafajta, ami sokkal több vitamint és ásv. anyagot tartalmaz, mint a hagyományos búza. Ugyanúgy lehet finomítani, mint a hagyományos búzát - így nyugodtan használhatsz finomlisztet helyette. Ha nem teljes kiörl., akkor mindegy.

2011. ápr. 19. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem finomliszttel!
2011. ápr. 21. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!