A tésztagéppel készített házi tésztát le lehet fagyasztani?
gondoltam, egyszerre nagyobb mennyiséget csinálok, és 25 dkg onként elrakom..igy amikor kell, csak 1 v. 2 adagot elővennék a mélyhűtőből
De ha igy kiolvad, ugyanolyat tésztaállagú lesz amit már csak ki kell főzni?vagy összeragad ahogy olvad ki?
Vagy előtte meg kell főzni, és úgy fagyasztani?
Egyetértek!
A dobozt előtte béleld ki akkora selyem-papírral (papírbolt) vagy alufóliával, hogy a tészta tetejére szorosan rá tudd hajtani, mielőtt a doboz tetejét ráteszed. Ezzel megakadályozod, hogy a zsizsik belemenjen!
Az eddigieknek igaza van, a tésztát legjobb kizsáritva tárolni, úgy évekig eláll.
De ha feltétlen akarod, le is lehet fagyasztani, akkor a (RENGETEG) lobogva forró vizbe kell FAGYOTTAN belerakni, igy olyan lesz, mint a friss. De ehhez annyi viz szükséges, hogy a fagyott tészta ne birja lehüteni annyira, hogy leálljon a forrás. Igy viszont sokkal több energia szükséges, meg a fagyasztás is energiaigényes. Ezért is jobb száritani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!