Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nem gáz, ha nem rakok ubisalib...

Nem gáz, ha nem rakok ubisaliba vizet? Szokta valaki anélkül fogyasztani? Fontos!

Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 18:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

tudom h mindneki másképp csinálja, és szereti de erre a receptre nagyon alergiás a tanárom. Mi így tanultuk. És a közétkeztetésről ne beszéljünk mert az tényleg más mindent leegyszerűsitenek. Még amit a suliban tanulunk az jó, csak sajnos kevés a gyakorlat. Ahol dolgozok ott is annyi féleképpen csinálnak egy ételt.. Mindegyik szakács máshogy főz. De az ubisali azért nem egy pörkölt, vagy egy halászlé..


a kinyomkodásról meg annyit hogy én is így gondolom.. h minek kinyomkodni. de viszont sokkal szebben néz ki. És a salátaecet nem lesz zöldes színű.


De ha belegondolok mért is.. csak tippelek..

tanultunk tartosító módszereket. lehet sóval, cukorral, ecettel.. stb

meg lehet azért nyomkodjuk ki hogy eltávolítsuk a szabadvizet és így a mikroorganizmusok által okozó romlást megakadályozza és tovább marad jó.

2011. ápr. 13. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/31 doboszoli ***** válasza:
Az uborka saláta frissen fogyasztandó, max. másnap.
2011. ápr. 13. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/31 anonim ***** válasza:
Miaz hogy gáz? Ahány ház annyi szokás!!!!
2011. ápr. 14. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/31 anonim válasza:
Az nem gáz, de ha az uborka salátába nem teszel az igen:)
2011. ápr. 17. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/31 anonim ***** válasza:
Ahány ház annyi szokás!!!!
2011. ápr. 17. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/31 anonim ***** válasza:

Ahogy én szeretem:


Uborka legyalulva, néhány fokhagymagerezd lereszelve, jól besózva, és pár óráig állni hagyni. Leönteni róla a levét, kb fél liter vízhez 2-3 kanál cukor és ecet ízlés szerint (én több ecettel szeretem), amikor feloldódott a cukor, ráönteni az uborkára, a tetejét megszórni pirospaprikával és borssal. Tejföl van, aki akar, tehet hozzá a sajátjához, én néha szoktam. Szeretem az ecetes levét, és csak úgy magában, üresen is megeszem. Tejföllel akkor szeretem, ha kevés a lé rajta.

2011. ápr. 18. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/31 anonim ***** válasza:

doboszoli, előző vagyok. Én spec. azért nyomkodom ki, mert az a lé túlságosan sós, és az uborka saját leve sóval keverve szerintem nem a legjobb, a család sem szereti. Ha egy kevés marad az sosem baj, de a nagy részét azért kinyomkodom, leöntöm róla. Ellenben a cukros-ecetes víz édes-savanykás ízt ad neki, nem sósat, a bors enyhén csípőssé teszi, a paprikától szép színe lesz a lének.


Egyébként nem tudom, ti szeretitek-e a tojásos nokedlit vagy tojásos tésztát, ahhoz pl. mindig szoktam csinálni cukros-ecetes vizet, csak úgy kanalazva mellé, nagyon jó együtt.

2011. ápr. 18. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/31 doboszoli ***** válasza:

Én nem sózom le előre a gyalult uborkát, hanem a lét állítom be kellően sósra, meg édes-savanyúra, és ezt öntöm rá, majd 1-2 óra hűtő.

A tojásos nokedlit imádom, nekem friss fejes salátával jön be.

2011. ápr. 18. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/31 anonim ***** válasza:
mindig teszek hozzá, hogy jobban ellepje és ne legyen olyan tömény az ecet. persze előtte besózva hagyom egy kicsit, majd elkülönítem a sós levétől.
2011. ápr. 18. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/31 anonim válasza:
mi úgy szoktuk, h a sózott (aztán kiöblített) ubit beletesszük egy olyan löttybe h :víz, ecet, cukor. és vagy teszünk bele egy kis fűszerpaprikát, vagy nem.
2011. ápr. 25. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!