Nem gáz, ha nem rakok ubisaliba vizet? Szokta valaki anélkül fogyasztani? Fontos!
tudom h mindneki másképp csinálja, és szereti de erre a receptre nagyon alergiás a tanárom. Mi így tanultuk. És a közétkeztetésről ne beszéljünk mert az tényleg más mindent leegyszerűsitenek. Még amit a suliban tanulunk az jó, csak sajnos kevés a gyakorlat. Ahol dolgozok ott is annyi féleképpen csinálnak egy ételt.. Mindegyik szakács máshogy főz. De az ubisali azért nem egy pörkölt, vagy egy halászlé..
a kinyomkodásról meg annyit hogy én is így gondolom.. h minek kinyomkodni. de viszont sokkal szebben néz ki. És a salátaecet nem lesz zöldes színű.
De ha belegondolok mért is.. csak tippelek..
tanultunk tartosító módszereket. lehet sóval, cukorral, ecettel.. stb
meg lehet azért nyomkodjuk ki hogy eltávolítsuk a szabadvizet és így a mikroorganizmusok által okozó romlást megakadályozza és tovább marad jó.
Ahogy én szeretem:
Uborka legyalulva, néhány fokhagymagerezd lereszelve, jól besózva, és pár óráig állni hagyni. Leönteni róla a levét, kb fél liter vízhez 2-3 kanál cukor és ecet ízlés szerint (én több ecettel szeretem), amikor feloldódott a cukor, ráönteni az uborkára, a tetejét megszórni pirospaprikával és borssal. Tejföl van, aki akar, tehet hozzá a sajátjához, én néha szoktam. Szeretem az ecetes levét, és csak úgy magában, üresen is megeszem. Tejföllel akkor szeretem, ha kevés a lé rajta.
doboszoli, előző vagyok. Én spec. azért nyomkodom ki, mert az a lé túlságosan sós, és az uborka saját leve sóval keverve szerintem nem a legjobb, a család sem szereti. Ha egy kevés marad az sosem baj, de a nagy részét azért kinyomkodom, leöntöm róla. Ellenben a cukros-ecetes víz édes-savanykás ízt ad neki, nem sósat, a bors enyhén csípőssé teszi, a paprikától szép színe lesz a lének.
Egyébként nem tudom, ti szeretitek-e a tojásos nokedlit vagy tojásos tésztát, ahhoz pl. mindig szoktam csinálni cukros-ecetes vizet, csak úgy kanalazva mellé, nagyon jó együtt.
Én nem sózom le előre a gyalult uborkát, hanem a lét állítom be kellően sósra, meg édes-savanyúra, és ezt öntöm rá, majd 1-2 óra hűtő.
A tojásos nokedlit imádom, nekem friss fejes salátával jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!