Nem gáz, ha nem rakok ubisaliba vizet? Szokta valaki anélkül fogyasztani? Fontos!
20:02 vagyok
a tejfölt kihagytam,én is így szeretem.És amúgy pesti vagyok :)
én szakácstanuló vagyok szóval a helyes elkészítés:
Ha kígyó uborka nem kell levágni a héját, ha az ellenkezője akkor megkell pucolni.
az uborkát legyalulom, vagy szeletelem besózom állni hagyom és kinyomkodom ugy hogy az ubit ne törd szét csak épp h kijöjjön a leve.
salátaecetet készítek:
cukor só pici ecet víz ---> beállítani finomra
+nagyon jól áttört, pürésített fokhagyma
bele a kinyomott ubi és hűtöszekrényben tárolom.
Tálalásnál lehet kis fűszerpaprikával tejföllel locsolni.
Nálunk kétféleképpen készítik az uborkasalátát (nem ubisalit)
A felszeletelt uborkát besózzuk,majd kissé kicsavarjuk a levétől.
Ecetes,cukros levet készítünk,csak annyi vízzel,hogy a cukor megolvadjon. Ráöntjük az uborkára,tejfölt és pirospaprikát teszünk bele,apróra vágott fokhagymát,aki szereti.
Vagy a salátalével leöntött uborkára nem teszünk tejfölt,paprikát,csak borsot és fokhagymát.
Kérdező, hogy a kérdésre válaszoljak: nem gáz.
Az a gáz, ha olyan ételt készítesz, amit nem tudsz megenni.
Az ételt mindenki a saját ízlése szerint szereti, vagy nem. Nincs egyedül üdvözítő recept.
Mi is csak sózzuk, és a kinyomkodott levet ízesítjük. (cukor+ecet az alap, és ha van kedvem,akkor fokhagyma,paprika, bors, esetleg tejföl - különböző verziókban).
Üdv!
Köszi a válaszokat!:)
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:26
Jaja, valahogy arra akartam célozni, hogy remélem hogy ha víz nélkül csinálom finomabb lesz, mint vízzel. Anélkül csináltam,besózás után állni hagytam, tejföl, fokhagyma, pirospaprika, és húú de finom is lett :D
Kedves Szakácstanuló!
Soha ne mondd azt, hogy ez a HELYES, mert mindenki másképpen szereti. Az ízlés nem vitatéma.
Ám, ha valaki megmondaná nekem, hogy minek kell az uborka saját levét kinyomkodni, és ízesített csapvízzel visszapótolni, nagyon hálás lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!