Ki hogy csinálja a chilisbabot?
Nem porból.
Vagy paradicsomos fehérbabkonzervet veszek, és azt öntöm rá a húsra és ízesítem, vagy vörösbabkonzervet,és paradicsomszószt. Az előbbit jobban szeretem.
Finomat akarsz?
Hozzávalók: 1 fej hagyma, fél kg darált hús, 2 vörös Kidneybab konzerv,paradicsompüré -konzerv, egy db sárgarépa, zöldfűszerek.
Egy teflonos nagyobb lábosban hagymást kevés olajon megfonnyasztom, a sárgarépát durván ráreszelem, majd a kettőt együtt pirítom. Ebben pirítom tovább a darált húst. Rá zöldfűszerek (Vegamix), só, bors,kakukkfű,majd a két vízzel átöblített babkonzerv, végül a paradicsompüré. Jó szószosra főzöm lassú tűzön.
Jó étvágyat!
Második vagyok.
Ételízesítőt, chilit, currít szoktam rakni bele. Néha még oreganot.
Nálam ez a befutó sok-sok éve:
1/2 kg darálthús (elvileg marha, de én sertésbőlszoktam)
olaj
1 fej hagyma
piros paprika
cayenne-i bors
chillipor
bors
só
konzerv kukorica
1/2 kg vörösbab (az utóbbi időben 3 db konzerves vörösbab)
1 l paradicsomlé
reszelt sajt
Ha vörösbabból csinálom, legalább fél nappal előtte beáztatom.
Olajon üvegesre pirítom az aprózott hagymát, ráteszem a darálthúst, fehéredésig kevergetem.
Utána belemehet a pirospaprika, bors, só, cayenne-i bors, chilli, ízlés szerint.
- Ha nem konzerv-babból csinálom, akkor ilyenkor teszem bele a babot és felöntöm paradicsomlével, majd főzöm-főzöm a bab megpuhulásáig. Szükság esetén vízzel pótolom a folyadékot.
- Konzervbab esetén először puhára főzöm a húst, a végén mehet bele a bab.
Befejezés mindkét esetben ugyanaz:
Konzerves kukoricát keverek bele és tálaláskor chillit is készítek az asztalra, valamint a tányéron reszelt sajttal szórom meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!