Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ki hogy csinálja a chilisbabot?

Ki hogy csinálja a chilisbabot?

Figyelt kérdés
Por vagy saját alapanyagból?
2011. márc. 26. 17:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
saját. szeretem saját ízlésem szerint használni a fűszereket.
2011. márc. 26. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem porból.

Vagy paradicsomos fehérbabkonzervet veszek, és azt öntöm rá a húsra és ízesítem, vagy vörösbabkonzervet,és paradicsomszószt. Az előbbit jobban szeretem.

2011. márc. 26. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!!és milyen fűszerekkel készül?
2011. márc. 26. 19:41
 4/12 anonim ***** válasza:

Finomat akarsz?

Hozzávalók: 1 fej hagyma, fél kg darált hús, 2 vörös Kidneybab konzerv,paradicsompüré -konzerv, egy db sárgarépa, zöldfűszerek.


Egy teflonos nagyobb lábosban hagymást kevés olajon megfonnyasztom, a sárgarépát durván ráreszelem, majd a kettőt együtt pirítom. Ebben pirítom tovább a darált húst. Rá zöldfűszerek (Vegamix), só, bors,kakukkfű,majd a két vízzel átöblített babkonzerv, végül a paradicsompüré. Jó szószosra főzöm lassú tűzön.

Jó étvágyat!

2011. márc. 26. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Ételízesítőt, chilit, currít szoktam rakni bele. Néha még oreganot.

2011. márc. 26. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Hát én tudom, hogy a poros az nem tul egészséges de abba pont az én izem szerint vannak összeállitva a füszerek és nagyon finom lesz tőle. Ja és én a csilis babot rizzsel eszem.
2011. márc. 26. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm ,ki fogom próbálni.:-)
2011. márc. 27. 10:25
 8/12 anonim válasza:
Szia :) én úgy szoktam hogy 2 jó nagy fej hagymát üvegesre párolok majd hozzáadom a darált húst fűszerezem húsvarázzsal borssal kevés köménnyel kis oregánóval sóval piros paprikával és hozzáadok fél szál kolbászt apró kockára vágva vagy esetleg bacont. felöntöm vízzel és hagyom hagy főljön össze . Ezután először belerakom a konzerv vörös babot mert az kicsit keményebb majd pár perc után a kukoricát aztán paradicsom püré, főzőparadicsom kevés kechup. Mi nem szeretjük nagyon csípősen de mivel chilis bab így ízlés szerint chili paprika :) remélem segítettem :)
2011. márc. 28. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Nálam ez a befutó sok-sok éve:

1/2 kg darálthús (elvileg marha, de én sertésbőlszoktam)

olaj

1 fej hagyma

piros paprika

cayenne-i bors

chillipor

bors

konzerv kukorica

1/2 kg vörösbab (az utóbbi időben 3 db konzerves vörösbab)

1 l paradicsomlé

reszelt sajt


Ha vörösbabból csinálom, legalább fél nappal előtte beáztatom.

Olajon üvegesre pirítom az aprózott hagymát, ráteszem a darálthúst, fehéredésig kevergetem.

Utána belemehet a pirospaprika, bors, só, cayenne-i bors, chilli, ízlés szerint.

- Ha nem konzerv-babból csinálom, akkor ilyenkor teszem bele a babot és felöntöm paradicsomlével, majd főzöm-főzöm a bab megpuhulásáig. Szükság esetén vízzel pótolom a folyadékot.

- Konzervbab esetén először puhára főzöm a húst, a végén mehet bele a bab.

Befejezés mindkét esetben ugyanaz:

Konzerves kukoricát keverek bele és tálaláskor chillit is készítek az asztalra, valamint a tányéron reszelt sajttal szórom meg.

2011. márc. 28. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
nagyon köszike a választ,azt se tudom melyik próbáljam ki mind nagyszerű.:-)mindent ki kell próbálnom:-)
2011. márc. 29. 10:09
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!