Tökfőzelék. Most akkor habarás vagy rántás? Még soha nem csináltam és az egyik helyen rántást, a másik helyen habarást ír a recept. Most akkor melyik kell bele?
a tökfőzelék tipikusan az az étel, amely ahány ház annyi szokás.mindenki a sajátjára esküszik:))
leírom, ahogy én szoktam, de kizárólag tájékoztatás céljából, mert itt divat lehordani a másik felet, ha másképp csinálja, mint "Ő".
szóval jelenleg nyilván fagyasztott tökről lehet szó.
egy percre beteszem a mikróba, hogy utána óvatosan pár darabra szét tudjam venni.
kevés zsíron egy kisfej hagymát dinsztelek, amire ráteszem
a tökdarabokat.a tök hamar kezdi kiengedni a levét, úgy, hogy addig vizet nem teszek hozzá, hogy lássam mennyi lesz.sózom és egy hangyányi ecetet csöpögtetek rá, hogy szálas maradjon, ne főjön péppé.
hamar megfő, ekkor szintén egy hangyányi pirosparikát teszek rá, hogy enyhén rózsaszínes legyen.
ezután tejes-lisztes habarással besűrítem.hozzáadom az apróra vágott kaprot.
asztalnál ízesítjük tovább, mert még családon belül is
eltérnek az ízlések. van aki, ecetezi, cukrozza, van , aki tejfölözi.
üdv.
09.27-nek
Ez hibátlan!(Szinte):D
Én teszek bele ezt is, azt is.
Épp a hétvégén csináltam, behabartam és mivel nem lett elég sűrű, tettem bele rántást is.
Semmi baja nem lett, finom volt.
Mindig így szoktam minden főzeléket, először habarom, ha híg teszek hozzá rántást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!