Hogy kell habszifonnal tejszínhabot készíteni?
Nagyjából tudom, de asszem nem ártana egy kis segítség!
Kölyökkorunkban egyik "desszertünk" volt a habszifonos tejszínhab. A két patronos módszert a "MIXI" habszifon használati utasítása tartalmazta. A kétdecis tejszínt (igazi tejből készült)tejfölös pohárban forgalmazták.
2011. márc. 16. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
12/22 A kérdező kommentje:
Rá kerestem ,az enyém is mixi,de a fél literes változat. Az egy patronos téma,meg tuti,hogy a kisebb szifonra tartozik.Annál is inkább mert nagyon jó lett kettővel :D
Ha belegondolunk, hogy a normál szódásszifonba literenként kell egy patron, akkor alapesetben a fél liter habtejszínbe elég az egy patron. Viszont a "mennyiségi garancia", amit a dobozra ráírnak viszonylag elég rövid, mert hogy nem használunk naponta patront, előfordul a gáz "eltűnése". Ezért jobb a hab két patronnal. Ha még tele van, akkor elég egy is. Én is fél literhez használok egyet. Kivéve, ha folyik. Most néztem a patron dobozán, hogy február 2-ig van a "mennyiségi gari". A még bontatlanon április van. Tuti, hogy addig nem fog elfogyni...
2011. márc. 19. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
14/22 A kérdező kommentje:
Szerintem alapból annyi van egy habpatronban,hogy a negyed literes szifonhoz legyen elég.Mert ha a patron fél litereshez lenne töltve,akkor a fele akkora szifon elég veszélyessé válna vele.
Én még nem is láttam negyedliteres habszifont...
2011. márc. 20. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
16/22 A kérdező kommentje:
Azt hiszem én tudtam jól. :)
Habpatron
6 g tiszta dinitrogénoxidot tartalmazó patron, 5 db-os dobozba kerül forgalomba. 1 db habpatron 0,5 l tejszínhab készítésére alkalmas. Betétdíjas termék, cserélhető és visszaváltható. KÖRNYEZETBARÁT! Minőség megőrzési idő 90 nap.
Űrtartalom: 6 g
további részletek: [link]
2011. márc. 21. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
18/22 A kérdező kommentje:
Igen jól tudod .Közben megnéztem én is a patron dobozát és fél litert ír valóban.Viszont egy patronnal nekem még sosem sikerült habot csinálni,csak kettővel.
Sajnos ha régi, elszivárog belőle a gáz. Volt már olyan, hogy betekertem, és semmi sem volt benne. De persze tejszíntől is függ, hogy milyen sikerül. Az sem mindegy, hogy habtejszín, vagy főzőtejszín. A zsírtartalmon is múlik. A habtejszín 30%-os, több a zsír, keményebb lesz tőle a hab. De erről itt találtam érdekes írást és még érdekesebb hozzászólásokat.
[link]
2011. márc. 22. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
20/22 anonim válasza:
HOPPÁ!
Jóötlet, látom még senki nem írta:
Mehet bele a málnaszörp meg a narancs!
Oltári mondjuk fagyikra, nem simán hanem ízesítve! ;)
Még csak málnával csináltam de nagyon jó lett!
Hajrá!
2011. ápr. 4. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: