HELP Helyesen csináltam, ha?
Vettünk ma ananászt (rendest, nem azt akonzervest), meghámoztuk, de nem fogyott el, és a maradékot holnap szeretném megenni reggelire.
Becsomagoltam alufóliába, és úgy tettem be a hűtőbe. Jól csináltam?
Vagy hagyhatom kinn is, a konyhapulton alufóliában/alufólia nélkül?
Tökéletesen csináltad. Konyhapulton becsomagolatlanul nem jó hagyni, mert rámászhat valami bogár, lepi a por stb. Becsomagolni azért sem árt, mert így nem szikkad ki annyira, mint a levegőn (de a hűtőben is szikkad). Hűtőbe meg érdemes betenni, lehet a konyhapulton se lenne baja, de ha befér a hűtőbe minek kockáztatni?
A hűtőbe amúgy sem érdemes becsomagolatlanul elhelyezni ételeket vagy olyan zöldséget/gyümölcsöt, ami már meg van pucolva. Anyum kereskedelmit végzett, ő részletesen elmondta nekem még régen, hogy miért (nem csak a kiszikkadás miatt). Most itt nem fejtenem ki. Csak azért írom le, mert sokan nem csomagolják be.
Ne alut használj ,hanem műanyag fóliát!
És persze tedd hűtőbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!