Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen fűszerrel lehetne még...

Milyen fűszerrel lehetne még ízesíteni?

Figyelt kérdés
Mostanság mindig fahéjjal iszom a kávét, szerintem finom ízt ad neki. Milyen fűszerrel lehetne még megbolondítani, ami passzol hozzá?
2011. jan. 13. 16:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Csokoládé, kandis cukor, karamell.
2011. jan. 13. 16:29
 2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm, karamellel majd kipróbálom :-)
2011. jan. 13. 17:15
 3/9 A kérdező kommentje:
várok még ötleteket, mivel bolondíthatnám meg a kávét. Ínyenc vagyok, szóval mindenféle ötletek jöhetnek.. :-)
2011. jan. 13. 18:19
 4/9 anonim ***** válasza:

amaretto likör

[link]

2011. jan. 13. 21:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Léteznek ún. ízesített kávék is:

[link]

(keress rá az ízesíett-re)

2011. jan. 13. 21:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Anno. Németországból kaptam olyan csokit, ami kifejezetten kávéhoz volt. Vagyis, kávéba kellett tenni, elkeverni. Nagyon finom , krémes izt adott neki.

Azóta , mivel megszünt a pótlása, vagy fehér csokit, vagy Mercy csokit, vagy más finomságot teszek bele.

2011. jan. 14. 16:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, majd kipróbálom :)
2011. jan. 14. 22:52
 8/9 Phoney ***** válasza:

Szegfűszeg, vanília, ánizs, szerecsendió (ezt csak egészben szabad venni, előre őrölve szinte semmi íze nincs).

Általában többfélét teszek bele hangulattól függően.

2011. jan. 14. 23:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Én mézzel iszom, de vannak aromák is kávéba és kávéra. Azaz pl málnaítesítésűt szeretnél inni, akkor, nemcsak málna szirup van benne a kv-ba, hanem pl habvan a tetején és málna illatú illóolajat permeteznek a habra. Fincsi illatot biztosít :)
2011. jan. 20. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!