Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mondanátok olyan kajákat,...

Mondanátok olyan kajákat, amiket esetleg vihetnék suliba is?

Figyelt kérdés
Kezdem unni a szalámis, parizeres zsemlét. Körözöttet nem akarok vinni, mert az a hagyma miatt nem épp megfelelő, a májkrémesbe pedig nem tehetek semmit, mert elázik - a paprikán kívül. Süteményt azt rendszeresen viszek, hol házi készítésűt, hol boltit, de ki szeretnék próbálni mást is. Ti mit visztek általában? Mennyire szoktatok kreatívak lenni?
2011. jan. 11. 19:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Annó simán előkaptam éthordóból az előző napi ebédet. Makarónit, krumplis tésztát mondjuk az fiú osztály volt úgyhogy nem volt gáz :D
2011. jan. 11. 20:35
 12/16 anonim válasza:
Ha az anyud csinál valamien kalácsot vagy pogácsát, akkor vigyél azt .. Én is szoktam iet hordani: csak sima kifli és viszek hozá pástétomot, vagy kinyomós sajtot, vagy yoghurtot
2011. jan. 11. 20:45
 13/16 anonim ***** válasza:
bodag, jászlepény, kemencés kenyér, lángos
2011. jan. 11. 20:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Én rendszeresítettem egy kiskanalat a táskámba. Szinte minden nap viszek magammal joghurtot. Imádom a különböző salátákat, azt is szoktam vinni. Ez mindig változó, nem recept alapján csinálom, hanem megnézem, mi van itthon és abból összerakom. Nincs közülük két egyforma :D

Nagyon finomak hidegen a rakott ételek, rakott krumpli, rakott karfiol, rakott tészta, rakott brokkoli...

Egybesült húsokat is lehet vinni, ilyen tojásos fasírtot például.

Úgy általánosságban elmondható, hogy az előző napi ebédet simán elviszem.

Amikor még suliba jártam, nem volt menza, sokan hordtunk otthonról kaját. Ezért összefogtunk és vettünk egy mikrót. Mindenki beleadott egy százast, aki szokott kaját hozni. Kiraktuk a portásfülke mellé és bárki használhatta. Onnantól tényleg mindent hordtunk be, húslevest, főzelékeket, rántott húst... esetleg próbáljátok meg ti is ezt. Nálunk a DÖK szervezte a dolgot és pár napon belül megvolt a mikró :)

2011. jan. 11. 21:02
 15/16 A kérdező kommentje:

Ez a mikrós dolog tök jó..:)

A joghurt is jó ötlet, lángos az inkább itthoni kaja, zsíros meg minden és hideg vízzel az nem nagyon jön le. Amúgy most, hogy olvasom a hozzászólásokat, megváltozott a véleményem mert eddig azt hittem tök furi dolog salátát vagy főtt kaját vinni suliba. Utóbbit azt szerintem nem viszek, mert 2-nél tovább nem vagyunk és mindig van itthon finom ebéd. A tojásos fasírt is jó volt, írta valaki, nagyim szokott olyat sütni, és ezek tök jó ötletek voltak. Barátnőm is régebben ha elmentünk kirándulni, a paradicsomot otthon összevágta, majd bele egy dobozba - sokan cikizték érte, de szerintem csak irigykedtek mert nekik be kellett érniük a zsömlével. Köszönöm a tippeket, megpróbálok ötletes lenni.

2011. jan. 12. 14:55
 16/16 anonim válasza:
Ha van pékség aközelben, ott nagy a választék, bármilyen péksüteményt vihetsz, sósat/édeset, ahogy kedved tartja. Szendvicsbe is választhatsz többféle sajt, felvágott közül, a túrós zsemle se rossz stb. légy kreatív és aminek épp lejárna a szavatossága, azt tedd csak bele, nme árthat! :) Sok siket!
2011. febr. 8. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!